rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2010. október 2.

III. Proxima kupa
2010 október 10. - H-K Repülőtér, Szigetszentmiklós

Idén is megrendezésre kerül a már hagyományosnak mondható évadzáró figuratív verseny, a Proxima kupa. Azonban idén új helyszínen, a Mátyásföldi Repülőtéren repülnek a pilóták. A verseny menete is eltér a megszokottól, mind a szervezés módjában, mind pedig a pontozásban.

Első alkalommal repülhetnek a pilóták választható figuratív és szabadonrepülő (freestyle) kategóriák között, illetve aki akar, mindkettőben elindulhat. A figuratív kategória pontozásában a tavaly megismert 1,5-3 pontos rendszer lesz, és két forduló alapján dől el a sorrend. A freestyle csak egy forduló lesz egy teljesen új pontozási rendszerrel.

A freestyle pontozásakor különböző szempontok szerint nézik a bírók a repülést, mint például látvény, szimmetria, terület kihasználása. Mindegyik bíró ad 0-30 pont között egy-egy értéket az egyes kategóriákra, majd ezeket a pontokat a már megszokott módon összesítik. Így alakul ki a végeredmény.

A Proxima kupa jelentkezési procedúrája már lezárásra került, így véglegesnek tekinthető az indulók listája. A lista alapján már most lehet tudni, hogy színvonalas eseményre számíthatunk. Az időjárás-előrejelzések szerint - már amennyire ez ilyen távlatból pontos lehet - ugyan felhős idő, de legalább esőtől mentes nap várható.

A Proxima kupa szervezése a Mójzes Józsitól és a Proxima Gearbox-tól megszokott professzionális színvonalon folyt és folyik. A versenyhez számos szponzort sikerült megszerezni, így először a magyar helikopteres versenyek történetében komolyabb díjazásra is sor kerül.

A verseny október 10-én, vasárnap reggel 9 órától kezdődik, de a repülőtér már reggel 7 órakor nyit a pilóták és az érdeklődők számára. A belépés ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

UPDATE: Most érkezezett a hír, hogy a III. Proxima kupa idén is a szokott helyszínen, Szigetszentmiklóson a H-K Repülőtéren kerül megrendezésre.

A rendezvény hivatalos oldala: www.helicenter.hu

A legfrissebb információkat a fórumon olvashatsz.