rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2010. október 10.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

III. Proxima Kupa 2010
Eredmények

III. Proxima Kupa 2010

Eredmények

A III. Proxima Kupa sikeresen lezajlott. A két figuratív és egy szabadonrepülő fordulóból álló verseny jó hangulatban és komoly meglepetésekkel zárult. A szervezésnek és a versenyzők fegyelmezettségének köszönhetően baleset most sem történt.

Ez az rc helikopterek világában azonban nem jelenti azt, hogy nem voltak események. Az első figuratív futam a pilóták eligazítását követően néhány perces csúszással kezdődött meg. A pilóták a csütörtökön leadott feladataikat teljesítették, ki jobban, ki kevésbé sikeresen. Illés Péter az első indulóként még a reggeli fáradtság hatására a tőle megszokottnál gyengébben kezdett, így hamarosan a középmezőnyben találhatta magát. Kovács Géza a feladatlapot felületesen olvasta el, így - az egyébként szépen kivitelezett figuráit - nem teljesítette, mert ahol hármat kellett volna repülni, ott is csak egyet repült belőlük.

Az első forduló nagy vesztese Mirnity Viktor, akiknek T-Rex 600-asában a motor megadta magát, és repülés közben leállt. Egyébként a forduló komolyabb esemény nélkül ért véget. Az eredmény ekkor: 215 Váradi Ádám, 204 Simon Balázs, 220 Füge Gábor, 203 Török Csaba, 202 Nemecz Richárd, 219 Fazekas Tamás, 225 Baranyi Krisztián, 208 Krinyák Marcell, 213 Szűcs Róbert, 210 Martin Péter, 201 Szabó Péter, 214 Farkas Viktor,  218 Kovács Tamás, 224 Gyurkó Szabolcs, 212 Szakálli Róbert, 207 Mák Zoltán, 222 Polyák György, 216 Horváth Zoltán, 206 Fábián Attila, 209 Illés Péter, 223 Kreutz László, 217 Mészáros Zoltán, 221 Kovács Géza, 211 Mirnity Viktor, 205 Juhász Gergő

A fordulót követően a Sausage Team két pilótája - Nemecz Richárd és Szakálli Róbert - mutatott be páros repülést, illetve Mojzes József a T-Rex 700 Electro-val kápráztatta el a népes nézősereget, továbbá a szponzorok bemutató repülései is ekkor voltak.

A második fordulóban a pilóták megkíséreltek javítani. Ez többeknek sikerült is, így a forduló végére összezilálódott a mezőny. Említésre méltó javítást sikerült összehoznia Kovács Gézának, illetve tavalyi győztesnek Illés Péternek is. A fordulóban sokat veszített Szűcs Róbert. A figuratív végeredmény a következő lett