rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. május 24.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Túl a tízezredik oldalkérelmen
A naplózás január végén lett beindítva

Ilyenkor egy gyors mérleget szokás vonni. Jó, nem jó? Mennyire találtunk be, mennyire hasznos vagy értelmes, amit csinálunk. Nem is nagyon kellene pálcát törni, így inkább egyszerűen összegezzünk és elemezzünk.

Túl a tízezredik oldalkérelmen

Túl a tízezredik oldalkérelmen

A naplózás január végén lett beindítva

Ilyenkor egy gyors mérleget szokás vonni. Jó, nem jó? Mennyire találtunk be, mennyire hasznos vagy értelmes, amit csinálunk. Nem is nagyon kellene pálcát törni, így inkább egyszerűen összegezzünk és elemezzünk. A statiszika hitelessége megköveteli, de az adminisztratív oldalkérelmek, illetve a saját megtekintéseink a naplózás alól ki vannak vonva.

rchelicopter.hu web statistic graph
Az utolsó 7 nap adatai

Hiába is frissítgetném az oldalt naponta kétszázszor, annak hatása nem lenne a megjelenő adatokra. Ez a relatív objektív elemzés miatt volt szükséges, mert az adminisztráció, a tartalom karbantartása jelentősen megnövelné az oldalkérelmek számát, ezzel elferdítve a tényeket. Az rchelicopter.hu nem statikus weblapok összesége, egy idő után ki is lenne képes átlátni. A rendszer egy belső adminisztrációs web alapú tartalomkezelő rendszerrel rendelkező szolgáltatás, így az oldalak szerkesztése is jelentős növekedést eredményezne. De adott esetben erről szó sincs.

Egy ilyen tematikus - valljuk be abszolút vékony rétegnek szóló - tartalom esetén a napi 100-150 oldalkérelem nem kis teljesítmény. Főleg úgy, hogy igazából reklámja nincs, így a látogatók három nagy csoportból érkeznek:

Visszatérő látogatók - rchelicopter.hu
Visszatérő látogatók megoszlása

Átlagosan napi 100-150 oldalkérelem érkezik, ami 30-50 látogatót jelent. A látogatók egyharmadata visszatérő. Például 62 alkalommal tért vissza az elmúlt időszakban a 80.XX.XX.142 IP címet használó budapesti olvasónk. Ez havonta átlagosan 2500 körüli oldalkérelmet jelent. Egy fényképalbum végignézése, egy cikk betöltése egy oldalkérelemnek számít.

Az oldalak magyar nyelvű tartalma miatt alapvetően magyarországi olvasókkal rendelkezünk, de fordítóprogramokon keresztül kapunk egyesült államok-beli, angol, holland, olasz, kínai, német, szlovák találatokat is.

Az rchelicopter.hu-n a Helikopterek a leglátogatottabb rovat, ezt követi a Hírek, majd a kezdőknek szóló tartalom, a Fotók, Videók, Letöltések, Hangár és a Pilóták. A helikopterek közül a T-Rex 450-es, majd a 250-es a leglátogatottabb gépek, de sokakat érdekel a Merlin Tracer 80 is.

Ha mindent összevetünk, ezek az eredmények nagyon jónak mondhatók egy olyan tartalomszolgáltatás esetén, ahol a tartalom nem a látogatók által jön létre (http://rcpilot.hu vagy http://facebook.com, esetleg http://blog.hu), az oldalak nincsenek túlzottan reklámozva, így a tartalom miatt a keresők biztosítják a legtöbb látogatót. De kellenek hozzá az olvasók is, akiket érdekel az rc helikopterek világa.

Köszönjük az eddigi megtisztelő bizalmat, igyekszünk továbbra is méltók lenni rá!

rchelicopter.hu