rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. június 19.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Align 3G v3.0 - new level
Megjelent a frissítés az Align 3G rendszerhez.

A hét elején jelent meg az Align hivatalos weboldalán a frissítőkészlet az Align 3G rendszeréhez. Az új telepítőkészlet angolul és kínai mandarin nyelven hajlandó velünk beszélni. A telepítés pofonegyszerű, bár a 3.5-ös .NET keretrendszer meglétét érdemes előre ellenőrizni, ellenkező esetben akár egy-két órán át is képes a telepítő elkotorászni magában, és ezalatt az idő alatt csak a .NET framework telepítésével küzd.

Align 3G v3.0 - new level

Align 3G v3.0 - new level

Megjelent a frissítés az Align 3G rendszerhez.

A hét elején jelent meg az Align hivatalos weboldalán a frissítőkészlet az Align 3G rendszeréhez. Az új telepítőkészlet angolul és kínai mandarin nyelven hajlandó velünk beszélni. A telepítés pofonegyszerű, bár a 3.5-ös .NET keretrendszer meglétét érdemes előre ellenőrizni, ellenkező esetben akár egy-két órán át is képes a telepítő elkotorászni magában, és ezalatt az idő alatt csak a .NET framework telepítésével küzd.

Align 3G 3.0 program ablaka
Az Align 3G 3.0 program ablaka

Azonban ha a .NET előre telepítve lett (http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=21) a telepítés néhány perc alatt végbemegy, semmi beállítanivalónk nincs. A szoftver hajlandó 32 és 64 bites operációs rendszeren is elfutni, bár első indításkor a 64 bites Windows alatt telepíti a megfelelő kezelőprogramot, amit bekapcsolt UAC (Felhasználói felügyelet) mellett engedélyezni kell.

A kezelőfelület letisztultabb lett, bár sok újdonságot nem tartalmaz. A leginkább szembetűnő változás a Connectivity Instruction fül megjelenése, ahol a kapcsolat felépítését lehet elolvasni.

A gyártó saját adatlapja alapján az új verzió a következőket tudja:

  • Optimalizált imbolygó rutinok a simább aileron és elevator mozgásért
  • Javított piruettes önstabilizáció a bővebb axiális és piruett-flip manőverekhez
  • Javított alacsony sebességű stabilitás a még simább autorotációért
  • Megnövelt imbolygó kompenzáció a megemelt nyomonkövetésért a nagy sebssségű vízszintes repülés alatt, valamint javított stabilitás a kollektív pitch mozgások alakalmával.
  • A kisebb méretű helikopterek optimalizált stabilitása, a 3G rendszer jelentősen feljavított stabilitást kapott a kisebb méretű helikoptereken történő alkalmazáskor.
  • Optimalizált rudder rutinok a keményebb farokmegállításokhoz, csökkentett visszapattanási jelenséggel, továbbá a farok sokkal szimmetrikusabb a nagy sebességű piruettes manőverekben, mindezt kiváló iránytartási képességek mellett.

A szoftver használatához értelemszerűen beszerelt Align 3G rendszer, Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszer és természetesen az Align által forgalmazott Align 3G USB programozókábel szükséges.

Saját tesztek hamarosan, de addig is akinek kedve van, az próbálkozhat:

Align 3G v3.0

Programozó szoftver és frissítés

Align 3G v3.0

Fájlnév: ALIGN_3G_V3.0.rar - Méret: 17 084 317 bájt

A frissítéshez szükséges telepített Microsoft .NET Framework 3.5 megléte.
Támogatott operációs rendszerek: Microsoft Windows XP/Vista/7.
A telepítőkészlet tartalmazza a programozószoftvert és a firmware frissítőkészletet is.