rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. július 17.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Technikai Modellkiállítás 2011
Nagyszerű rendezvényt zártunk

Ma végetért a 2011-es TEMOFESZT. A kiállítás és modellfesztivál két hétvégén keresztül várta a látogatókat és az érdeklődőket. A kiállításon húsznál több terepasztal és vasútmodell-rendszer, rengeteg vitrinmodell, slot-car, rc autók és természetesen a mi rc helikoptereink képviseltették magukat.

Technikai Modellkiállítás 2011

Technikai Modellkiállítás 2011

Nagyszerű rendezvényt zártunk

RC Tank
Kereszttűzben - RC Tank

Ma végetért a 2011-es TEMOFESZT. A kiállítás és modellfesztivál két hétvégén keresztül várta a látogatókat, az érdeklődőket. A kiállításon húsznál több terepasztal és vasútmodell-rendszer, rengeteg vitrinmodell, slot-car, rc autók és természetesen a mi rc helikoptereink képviseltették magukat.

Az rchelicopter.hu képviseletében Kovács Tamás (KTom), Váradi Ádám (Seahawk92) - a Modell&Hobby jóvoltából - és én repültünk. A csarnokon belüli melegben és az érdekes fényviszonyok miatt a repülés különös kihívást jelentett mindannyiunknak, de a közönséget sikerült elkápráztatni. KTom és én T-Rex 250, 500-zal repültünk, míg Ádám az Align T-Rex 450-esével igazi 3D freestyle bemutatót repült, ami miatt az ott levők lélegzete is elakadt, és még a nap második felében is azt emlegették.

Sorompó
Vigyázz, ha jön a vonat

Ádám egyébként a kép teljessége miatt a 700E-t is kihozta, de a csarnok méretei és adottságai miatt inkább nem pörgette fel. A kiállítás helyszíne a MÁV egykori Északi Járműjavítójának szerelőcsatnoka volt, és a 16 ezer négyzetméteres alapterületet a legjobb szándék ellenére sem lehetett teljesen mentesíteni a több évtizedes olajos portól, amit már az 500-as is olyan mértékben kavart fel, hogy a vasútmodellezők néha csúnyán néztek ránk.

Összességében kiderült, hogy az emberek nagy többségének fogalma sincs arról, hogy létezik rc helikoptermodellezés, teljesen hibás elképzeléseik vannak a helikopter működéséről, de mindenki nagyszerű játéknak nézi. A kiállítás nagyszerű helyszín volt arra, hogy bemutassuk ezt a sportot. Így köszönjük a szervezőknek a meghívást, így első sorban Pataki Lászlónak, aki felkért minket a részvételre.

Align T-Rex 250
Align T-Rex 250

A kiállításon sosem volt tolongás, de alapvetően nagy volt az érdeklődés. Figyelembe véve, hogy a csarnokban akár egyszerre 500-1000 ember is elveszik, jó volt látni, hogy az rc helikopterrekre mindig figyeltek páran, ami betudható az 500-as csarnokon belüli tekintélyes hanjának is.

A szervezők felkérésére már most válaszolunk: igen, jövőre is ott leszünk. Köszönjük!

pgpetike