rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. július 31.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Heli OB 2011 - a hónap végén
A versenykiírás végleges, az indulók sorrendjében még lehet változás

Kevesebb, mint egy hónap múlva indul a Heli OB 2011 Szabadszállás-Balázspusztán. A programok egy betétversennyel színesedtek. A Novotrade Rendszerház jóvoltából megrendezésre kerül az AR.Drone AR.Race futam is.

Heli OB 2011 - a hónap végén

Heli OB 2011 - a hónap végén

A versenykiírás végleges, az indulók sorrendjében még lehet változás

Heli OB 2011

Kevesebb, mint egy hónap múlva indul a Heli OB 2011 Szabadszállás-Balázspusztán. A programok egy betétversennyel színesedtek. A Novotrade Rendszerház jóvoltából megrendezésre kerül az AR.Drone AR.Race is!

A versenyszabályzat véglegessé vált, azon módosítás már nem lesz, ahogy a feladatok listája is végleges. A versenyzők listája azonban még változhat. Lezárult az előkészületi időszak, a Heli OB 2011 a célegyenesbe ért. 

A program szombaton a CD+@byte NaIv kupával indul: a pilóták a már megszokott ügyességi pályán mérhetik össze tudásukat, képességeiket. A szabályok szinte mit sem változtak, az győz, aki a leggyorsabb, és a legpontosabb leszállást produkálja.

A szombat másik nagy versenye a szabadstílusú repülés -  az rchelicopter.hu freestyle kupa. A pilóták nagyjából két és fél perces egyéni koreográfiát repülnek, ami alatt megpróbálják a lehető legtöbbet megmutatni tudásukból.

Vasárnap a figuratív repülésé a főszerep, vagyis vasárnap lesz a CD+@byte figuratív Országos Bajnokság. Az előző évektől jelentősen eltérő feladatsorral, új pontozási rendszerrel kerül megrendezésre a verseny. Még soha ennyi pilóta nem repült az OB-k történetében egy versenyen belül.

Meglepetés: Verseny a Novotrade Rendszerház jóvoltából

A Novotrade Rendszerház azzal a céllal keresett meg bennünket, hogy egy hiteles tesztnek tegye ki az egyre népszerűbb AR.Drone quadrocoptert. A gép attól különleges, hogy nem rádióval, hanem okostelefon vagy iPad segítségével irányítható. Bővebb információ a gépről itt található...

AR.Drone

 

AR.Race futam

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, és alapvetően szélcsend lesz, szombaton a freestyle kupa után megrendezésre kerül az AR.Race. A NaIv kupában legeredményesebb hat versenyző és a nézők közül hatan összemérhetik tudásukat, képességeiket az AR.Race pályán.

AR.Race pálya
AR.Race pálya

A verseny hasonlít a NaIv kupára. A versenyzőknek az itt látható pályán kell három kört teljesíteniük. A tizenkét versenyző közül a leggyorsabb nyer. A verseny fődíja... egyenlőre legyen titok, de hamarosan azt is elmondjuk.

A pilóták közül a NaIv kupa első hat helyezettje indulhat a versenyen. A nézők között viszont nem a szerencse dönt, hanem egy játékra hívjuk az indulni kívánókat. Mivel a verseny az utolsó pillanatban került be a programba, így a játék ötlete már megvan, de a technikai részleteket csak most dolgozzuk ki. Előzetesen viszont bárki jelentkezhet, mindösszesen annyit kell tenni, hogy a Facebook-on feliratkozik az rchelicopter.hu AR.Race eseményére. A játék részleteit a hétvégén hirdetjük ki.