rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. augusztus 14.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Align T-Rex 500 E V2 Pro
Hamarosan megjelenik

Ahogy az már sejthető volt, az 500-as sorozat sem maradhatott le a ráncfelvarrási hullámról. Így a hírek szerint a következő V2 modell az 500-as lesz. A gép továbbra is elérhető lesz FBL és Flybar verziókban is, viszont a Pro kifejezés magában hordozza: kizárólag kardános kivitelben.

Align T-Rex 500 E V2 Pro

Align T-Rex 500 E V2 Pro

Hamarosan megjelenik

Align T-Rex 500 E Pro
Align T-Rex 500 E Pro

Ahogy az már sejthető volt, az 500-as sorozat sem maradhatott le a ráncfelvarrási hullámról. Így a hírek szerint a következő V2 modell az 500-as lesz. A gép továbbra is elérhető lesz FBL és Flybar verziókban is, viszont a Pro kifejezés magában hordozza: kizárólag kardános kivitelben.

A kiszivárgott információk szerint a helikopter alapvető felépítésében - motor, akkumulátor, elektronika elhelyezése - nem változik. A vázszerkezet nagyon hasonlít a korábbi változathoz, bár azért egy-két változást találunk rajta: A legszembetűnőbb, hogy a farokszervó bekerült a vázba - ezzel sajnos az 500-as esetén leáldozott a Futaba 9257-es korszaknak. Az giroszkóp FBL szenzorokat eddig kényszerűen a farokcső-befogóra raktuk, vagy külön készítettünk hozzá tálcát, most ezt már gyárilag megkapjuk.

Align T-Rex 500 E Pro
Align T-Rex 500 E Pro - az új helikopter váza

Természetesen a helikopter az új formavilágot idéző rotorfejet kapott mind a flybar, mind az FBL változaton. A hilleres rotorfej a jelenlegi gondolkodásmód szerint készült, azaz a felső mixerkar közvetlenül a befogóra lett építve.

További újítás a könnyebben szerelhető szervókeret, aminek megfelelőit a 600E esetén már láttuk, illetve a 700-ason már bevált ferde fogazású főfogaskerék - és az ezzel csökkentett zajszint. Ami a kabint illeti, ez is része lett a jelenlegi design-világnak. Azaz a kabin az Align aktuális szín- és formavilágába illeszkedő megjelenésű, bár ennek elődje az előző 500E változaton már megjelent. Jó hír, hogy a korábbi két kabinrögzítő helyett négy tartja a kabint.

A gép első prototípusai már repülnek, így várhatóan még az ősz elején a boltokba kerülnek az új helikopterek.

Align T-Rex 500 E V2 Pro
Align T-Rex 500 EFL V2 Pro

pgpetike

forrás: Align, Flying-hobby