rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2012. február 9.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Megjelent a Phoenix RC 4.0 béta verziója
A népszerű szimulátor több látványos újítással

Lassan elkészül a népszerű RC szimulátor újabb nagy verziója a Phoenix RC 4.0.a. Ennek első jele, hogy már elérhető a 4.0 béta változata, azt szabadon le lehet tölteni és a létező 3.0s változatra feltelepíthető. A program számos új funkcióval lett kiegészítve, és a már megszokott teljesítményű számítógépeken is kielégítően üzemel.

Megjelent a Phoenix RC 4.0 béta verziója

Megjelent a Phoenix RC 4.0 béta verziója

A népszerű szimulátor több látványos újítással

Lassan elkészül a népszerű RC szimulátor újabb nagy verziója a Phoenix RC 4.0. Ennek első jele, hogy már elérhető a 4.0.a béta változata, azt szabadon le lehet tölteni és a létező 3.0s változatra feltelepíthető. A program számos új funkcióval lett kiegészítve, és a már megszokott teljesítményű számítógépeken is kielégítően üzemel.

Phoenix RC 4.0
Phoenix RC 4.0

Igazság szerint lehetett számítani az új változatra, mivel a korábbi 3.0 verzióhoz az utóbbi időben egyetlen frissítés vagy kiegészítés sem jelent meg. Ilyenkor rendszerint nagyobb verzióugrásra vagy bővebb javítócsomagra számíthatunk.

Néhány újdonság a Phoenix 4.0-ból:

 • Új 3D "InfinityScape" nevű végtelenített repülhető területek: Akármerre repülhetünk az új, számoltatott, szép tájakon, aminek a paramétereit beállíthatjuk (növényzet, víz).
 • Az új 3D repülő területeken új nézeteket is használhatunk: üldözéses (hátulnézeti) vagy a kabin nézet is kiválasztható
 • Az nVidia 3D Vision Sterescopic megjelenítők hivatalos támogatása
 • Javított grafikai teljesítmény
 • Javított 5.1 Surround hangzás
Phoenix RC 4.0
Új 3D repülőterek

Az eddigi tesztek szerint egy átlagos teljesítmény, vagy kissé átlag alatti PC is alkalmas a szoftver futtatására, a "hagyományos" repülőterekkel az új változat nem lett erőforrás-igényesebb. Ha szeretnénk megtartani a 3.0-s változatot is a gépünkön, akkor 4-es telepítése előtt készítsünk biztonsági másolatot a Program Files/Phoenix könyvtárról például Phoenix_v3 néven. Visszatérés a 3-as verzióra a könyvtár átnevezésével lehetséges (Phoenix->Phoenix_v4, majd Phoenx_v3->Phoenix).

pgpetike - teszt: sipi

2012.02.09: Megjelent a 4.0.b béta

Alig találtam valakit online ezzel a verzióval, hogy ki tudjam próbálni a közös repülést! Végül este akadt egy nemzetközi kolléga, aki szívesen hozzájárult a tesztelésemhez. Miden jól ment!
A számítógépem építőelemei inkább az alsó küszöböt ütik meg a Phoenix futtatásához (AMD Athlon 3200+ 2GHz processzor, 1GB memória, Nvidia GeForce Ti4200 videokártya), ennek ellenére már a 3.0s verziónál is csodálkoztam, hogy mennyire gördülékenyen fut a szimulátor "medium" megjelenítési szintnél. Valahogy nem érzem hiányát a csillogó víztükörnek és többi extrának, inkább a helikoptere, a repülésre koncentrálok. A 4.0.a-tól bevallom őszintén tartottam, mert eddigi tapasztalataim alapján a verzió váltásokkal a gépigény exponenciálisan nő, de ez esetben nem így történt! A program betöltése számomra gyorsult, a megjelenítés továbbra is megfelelő. A helikopterek (T-Rex 450, 500) viselkedése szerintem finomabb lett, bár valós összehasonlítási alapom sajnos még nincs, csak a két tréneres T-Rex 500-as felszállás hála Petinek!
A 3D Scenery reptereket és a cockpit nézetet nem tudtam kipróbálni az alap videokártya miatt. Az új 5.1-es hangzás tesztelését is másnak hagyom meg. Maradok a sztereó fejhallgatónál :-)

Ebben a verzióban a következő hibák kerültek javításra:

 • Alt-Tab-bal teljes képernyős üzemmódból történő visszalépésnél jelentkező hiba
 • Néhány motor hanggal kapcsolatos probléma OpenAL használatakor
 • Hibás "A program nem válaszol" windows üzenet a 3D repterek betöltésekor
 • Nem megfelelő magassági érék megjelenítése a "Flight Info panel" alatt
 • A program most már szebben jelzi a nem megfelelő grafikus kártya hiányát a 3D repterek használatakor
 • A "Földhözragadt nézet"-nél a 3D reptereken jelentkező probléma javítása

-=sipi=-

2012.02.13: Megjelent a 4.0.c béta

Drasztikusan emelkedett a 4.0.c-vel online repülők száma! Legalább tíz játékhoz tudtam volna csatlakozni! Ez egyben számomra azt is jelenti, hogy a szimulátor a többség számára használható, nagyobb hibákat nem tartalmaz! Egyre többen váltanak a még nem stabil (béta) verzióra! Ebben az esetben a frissítést a "Rendszer -> Frissítések ellenőrzése" alatt végezhető el. Jelenleg a hivatalos honlapon nincs letölthető frissítő alkalmazás, mint a 4.0.b esetén.

Ebben a verzióban a következő hibák kerültek javításra:

 • A modell eltűnik amikor túl közel kerül a kamerához
 • A Nap okozta lencsefolt most már kikapcsolható a "Program beállítás ->Kijelző (részletes nézet) -> Sun lens-flare" alatt
 • A gyengébb videokártyáknál a program indulásakor jelentkező hiba
 • Néhány merevszárnyú, belsőégésű motor hangjával kapcsolatos hiba
 • Néhány Francia nyelvű fordítási hiba

-=sipi=-

2012.02.15: Megjelent a 4.0.d béta

Ebben a verzióban a következő hibák kerültek javításra:

 • Gyengébb videokártyáknál a program indulásakor jelentkező hiba - további korrekciók
 • A "Multiplayer -> Online: Létrehozás" ablak megjegyzi a "Találkozó helyét"
 • Néhány javítás a "Repülés-rögzítő"-ben és a generált "Haverok" beállításainál
 • Online módban a társak gépei eltűnnek egy bizonyos távolságon túl hiba javítása
 • Online módban jelentkező hiba ha különböző gép textúrát választanak a társak
 • Frissített Magyar fordítás :-)
 • A GeeBee modell már füstöt ereget magából

Aki most gondolta meg magát és telepíti a béta verziót, annak egy 3.0.s-ről 4.0.d-re frissítő állományt tölthető le itt: http://www.phoenix-simv3.com/downloads.asp. Aki pedig már egészen a 4.0.c-ig jutott, annak a szokásos "Rendszer -> Frissítések ellenőrzése" a továbblépés kulcsa!

Ma rászántam az időt, és frissítettem a laptopomon is a szimulátort. A telepítés sikeresen végigment, de az első felszállásnál majdnem teljesen elszomorodtam... Épp hogy csak elemeltem a T-Rex 500-am, az élet megállt. A heli hangja búgott, mintha misem történt volna, de sem a kép, sem a windows nem mozdult. Teljes fagyás :-( Dehát eddig olyan szépen futott... Végüls is béta... Gép ki-bekapcsol és újra. Még egy esély! Másodikra (és azóta) semmi gond. A laptopon is tűrhetően fut a szimulátor. Az aztali géppel összehasonlítva ezt fps-ben kicsit szegényebb. A hardver: Intel T2330 1.6 GHz Dual core 1MB cache processzor, 2GB RAM, Mobile intel(R) 965 Express Chipset Family 384MB videokártya, XPSP3.

-=sipi=-

2012.02.22: Megjelent a 4.0.e béta

Ebben a verzióban a következő hibák kerültek javításra:

 • Néhány számítógépen a rotorkör elmosódásával kapcsolatos probléma
 • Online játéknál jelentkező késés amikor különböző modell színséma kerül kiválasztásra
 • A sztereó 3D képek nem megfelelően kerülnek aktiválásra
 • Teljes képernyős módban a szimulátor nem futott egyenletesen
 • A 3D területeknél nem megfelelő föld közelség hatás
Frissítés a szokásos "Rendszer -> Frissítések ellenőrzése" módszerrel lehetséges. Úgy látom, most nem adtak ki 3.0.s-ről 4.0.e-re frissítő csomagot.

-=sipi=-

2012.02.27: Megjelent a 4.0.f béta

Ebben a verzióban a következő hibák kerültek javításra:

 • A gyengébb hardverrel rendelkező gépekhez a 3D területeknél most már megadható a látótávolság
 • 3D területeken a skybox-al kapcsolatos, nagy képarányú kijelzőknél jelentkező probléma
 • Multiplayer módban szakadozott a hang
 • Sérült frissítés ikonok

Frissítés a szokásos "Rendszer -> Frissítések ellenőrzése" módszerrel valósul meg. Még mindig 3.0.s-ről először 4.0.d-re kell frissíteni annak aki most vált verziót.

Nagy a tumultus a frissítések letöltésénél! Már percek óta csak "Várj, amíg a Phoenix elérhető frissítéseket keres..." állapotban várakozik a program. :-) De olyannyira várakozott, hogy egyszer csak összeomlott... és sajnos azóta is ezt csinálja. Csak gyorsabban eljut oda :-( Vajon másnál is előjön ez a hiba? Ha van kedved írd meg a KAPCSOLAT oldalon!!

-=sipi=-

További magyarországi repterek a Phoenix RC-hez:

Aki nem elégszik meg a programban fellehető Magyar repterekkel, annak ajánlom László Csaba oldalát!
A folyamatosan bővülő listában szerepel Budaörs, Szentendre, Tata, Vértesszőlős, Nyíregyháza, Pestszentimre, Pilis, Szigetszentmiklós, Soroksár, Farkashegy, Mátyásföld, M3-Scania, Gödöllő, Páty, Pipis hegy, Hármashatárhegy és Telki.


Phoenix RC 4.0.d BÉTA

Frissítés Phoenix RC 3.0.s-hez.

Phoenix RC 4.0.d BÉTA

Fájlnév: Phoenix_v3.0.s_v4.0.d_BETA_update.exe - Méret: 89 560 891 bájt

A Phoenix RC Szimulátor legújabb, 4.0.d BÉTA verziójának telepítője. Szükséges hozzá működő és telepített Phoenix RC 3.0.s változat. Részletek elérhetők: http://www.phoenix-simv3.com/downloads.asp. A program használatához természetesen eredeti hardverkulcs és rádió szükséges.