rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2012. május 20.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Kamerák a levegőben
A helikopteres filmkészítés modern kora

Az FPV (First Person View) repülés hihetetlenül sokat fejlődött és eközben egy új irányzat is kialakult belőle: a profi légifelvétel készítés. A helikopterek komplex irányításának leegyszerűsítése sem ma keződött. (Lásd: Helicommand, KDS Flymentor, ... napjainkban Align APS.) Sorra jönnek ki a különböző repülés stabilizáló rendszerek.

Kamerák a levegőben

Kamerák a levegőben

A helikopteres filmkészítés modern kora

Az FPV (First Person View) repülés hihetetlenül sokat fejlődött és eközben egy új irányzat is kialakult belőle: a profi légifelvétel készítés. A helikopterek komplex irányításának leegyszerűsítése sem ma keződött. (Lásd: Helicommand, KDS Flymentor, ... napjainkban Align APS.) Sorra jönnek ki a különböző repülés stabilizáló rendszerek.

Ezzel párhuzamosan egy egész iparág is ráépült az olcsó, rc helikopteres repülés biztosította videoózásra. Kezdődött a Gopro miniatűr, bár HD minőségben rögzíteni képes kamerák rc helikopterekre szerelésével, majd jöttek a komolyabb fényképezőgépeket is függeszteni és mozgatni képes keretek.

Alan Szabo Jr. videója - GoPro Hero 2 HD

Manapság pedig már a profi videós elvárásoknak is megfelelő stabilizáló rendszerek, sőt speciálisan erre a filmes célra épített helikopterek korát éljük! Lélegzetelállító felvételek...

Snaproll media bemutatkozó filmje

Snaproll - Hogyan készült...

A helikopteres platform mellett a multi légcsavaros gépek is elég komolyan tartják a lépést a fentiekkel!

Freefly cinema videója

Sipi

Forrás: GoPro, Snaproll media, Freefly cinema