rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2012. május 25.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Folyóba zuhant a pakisztáni hadsereg helikoptere

A roncsot egy MI-17-es helikopter emele ki szerda délután a Chenab folyóból Pakisztán keleti tartományában Wazirabad területén. A fedélzeten tartózkodó két fő személyzetet (oktató és a pilóta) még nem találták meg. A keresésük folyamatban.

Folyóba zuhant a pakisztáni hadsereg helikoptere

Folyóba zuhant a pakisztáni hadsereg helikoptere

A roncsot egy MI-17-es helikopter emele ki szerda délután a Chenab folyóból Pakisztán keleti tartományában Wazirabad területén.

Illusztráció

A Chenab a harmadik legnagyobb folyó Pakisztánban, amely Punjab tartomány északkeleti részén ered és Punjab közepén ömlik a második legnagyobb folyóba a Jhelumba.

A fedélzeten tartózkodó két fő személyzetet (oktató és a pilóta) még nem találták meg. A keresésük folyamatban.

A szerencsétlenül járt helikopter a jelentések szerint május 23-án, szerdán délelőtt 11:30-kor gyakorló repülés közben tűnt el Wazirabad területén, Punjab tartomány fővárosától, Lahortól néhányszáz kilométerre északra. A baleset oka és körülményei eddig ismeretlenek. A hadsereg eddig nem adott ki hivatalos közleményt az esetről.

Ez a harmadik repülőszerencsétlenség, amely a pakisztáni légierőben történt az elmúlt két hétben.

Május 17-én két légcsavaros gyakorló repülőgépe ütközött össze és zuhant egy sűrűn lakott területre a pakisztáni légierő akadémiája közelében Risalpurban egy kiképzési repülés végrehajtása közben nem sokkal tíz óra után. A lakóházak fala és tetőszerkezete összeomlott, a repülőgépek roncsai nagy területen szóródtak szét. A repülőgépek a becsapódás után azonnal lágba borultak. Négy pilóta életét vesztette, valamint leglább öt személy sérült meg a földön.

Május 11-én pedig egy Mirage vadászrepülőt ért baleset Karachi-tól nem messze. Ez volt a hetedik szerencsétlenség a Mirage-ok hadrendbe állítása óta. A pakisztáni légierő egy flottányi Mirage III-al és Mirage V-tel rendelkezik, melyeket 1968 és 2000 között gyártottak. A gépek kivonása és cseréje folyamatban van a Kínával közösen fejlesztett JF-17 Thunder gépekre.

Forrás: crienglish.com, ndtv.com