rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. július 12.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Eco step 2 - az Eco bővítése
...most már repüljünk is!

A készlettel az Eco kezdőcsomgatot tudjuk felbővíteni repülésre alkalmas, helikopteres készletté. Az Eco és az Eco step 2. készlet együttesen hasonlít a Take-off teljes készletre. A készlet egyébként már meglévő más márkájú rádióadóhoz is társítható, mivel a vevőt nem tartalmazza. A csomag önállóan NEM teljes, rádióadó és vevő szükséges hozzá.

Eco step 2 - az Eco bővítése

Eco step 2 - az Eco bővítése

...most már repüljünk is!

A készlettel az Eco kezdőcsomagot tudjuk felbővíteni repülésre alkalmas, helikopteres készletté. Az Eco és az Eco step 2. készlet együttesen hasonlít a Take-off teljes készletre. A készlet egyébként már meglévő más márkájú rádióadóhoz is társítható, mivel a vevőt nem tartalmazza. A csomag önállóan NEM teljes, rádióadó és vevő szükséges hozzá.

Align T-Rex 450 Sport Super Combo helikopter kit

A helikopter az Align legrégebbi típusának, a 450-esnek a jelenlegi változata. A sok eladott példány, a több éves múlt mind azt bizonyítja, hogy a konstrukció sikeres és megbízható. Saját zavaró tényezőktől mentes, ideális tanulógép, ami az egyszerű repülésnél jóval többre képes. A kezdő, haladó és középhaladó pilóták is szívesen használják. A gép akár versenyzésre is alkalmas, a végletekig terhelhető, alapvetően kis karbantartási igényű madár.

A bordásszíjas farokkihajtásnak köszönhetően a kezdetben elő-előforduló kisebb farokrotor-leéréseket jól tolerálja, ellentétben a kardános kihajtással, az enyhébb leéréseket nem követi automatikusan nagyszerviz.

Align T-Rex 450
Align T-Rex 450 Sport

 

iMAX B6
iMAX B6 töltő

iMax B6 akkumulátor töltő

Ez a töltő is jónéhány modellezőnél bizonyított, sokan használják ma is. Hosszú élettartamú, karbatartást nem igénylő, megbízható, pontos töltő. Az 50 W teljesítmény tökéletesen megfelel 3 cellás akkumulátorok töltésére, de szükség esetén akár 6 cellát is tölthetünk vele, bár az 50 W teljesítmény miatt azt már csak hosszabb idő alatt. A töltő 2-6 cella LiPo töltésére, NiCd, NiMH akkumulátorok töltésére, de akár ólomakkumulátor feltöltésére is használható. Rendelkezik tárolási áram töltés illetve kisütési funkcióval is.

Turnigy 3S1P LiPo akkumulátor - 2200 mAh 20-30C
Turnigy 3S1P LiPo akkumulátor

2200 mAh 3S1P akkumulátorok

A repüléshez több ilyen akkumulátorra lesz szükség. Éppen ezért a csomagban 2 darab Turnigy vagy FlightMax 3S1P 2200 mAh 20-30C akkumulátor kap helyet. Az akkumulátorok tökéletes tápellátást biztosítanak a helikopter számára 5 perc időtartamban, amely a kezdeti időkben több, mint elegendő. A négy akkumulátor elegendő ahhoz, hogy a repülőtéren kint tartózkodva akár 8-10 startot repüljünk a kellő pihenőidő betartásával.

Kellékek a helikopteres repüléshez

A csomag tartalmaz egy 230V-os adaptert az akkumulátortöltőhöz (nem része a töltőnek), valamint egy tanulókeretet, melynek segítségével az első néhány startban a helikopter borulását megnehezítjük. A tanulókeret egyébként a repülési tulajdonságokat rontja, ezért annak használata csak a lebegés alapjainak elsajátításához, az első néhány, még bizonytalan leszálláshoz ajánlott.

T-Rex 450 tanulókereten
Tanulókeret

Extra szolgáltatások

A helikoptert - amennyiben a tulajdonos másképpen nem kéri - összeszerelve, személyes átvátel esetén a tulajdonos hozott rádiójára programozva, berepülve szállítjuk. Ezzel mentesítjük a kezdő pilótát az összeszerelési tapasztalatlanságból következő hibáktól, a berepülés problémájától. A rádió és a vevő nem csak az Eco csomag részeként szállított Futaba 7C lehet, hanem akár bármelyik a következő márkák közül, ha legalább 6 csatornás: Spektrum (JR), Futaba, Hitec, Graupner. Ebben az esetben is a rádióhoz való vevőt a tulajdonosnak kell biztosítani.

Az akkumulátorok tépőzárazva, formázva és cimkézve kerülnek szállításra.

A csomag mellé a sikeres szimulátoros tapasztalatok megszerzését követően egy 2 órás repülőtéren történő alap oktatást biztosítunk, amelynek keretein belül a leendő pilóta az első startjait irányított módon végezheti el.