rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. július 12.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Take-off kezdőkészlet
A szimulátortól a valódi repülésig

Ebben a készletben minden benne van, ami a helikopteres repülés alapjaihoz kell. A készletet úgy állítottunk össze, hogy az megfeleljen a kezdő pilóták igényeinek, ne legyen benne felesleges elem, de minden benne legyen, ami az alapoktól az első 3D repülésig szükséges. A készlet minden eleme jó minőségű, technikai problémáktól mentes. Azoknak ajánljuk, akik nem akarnak felesleges kitérőket tenni a repülés elkezdéséig.

Take-off kezdőkészlet

Take-off kezdőkészlet

A szimulátortól a valódi repülésig

Ebben a készletben minden benne van, ami a helikopteres repülés alapjaihoz kell. A készletet úgy állítottunk össze, hogy az megfeleljen a kezdő pilóták igényeinek, ne legyen benne felesleges elem, de minden benne legyen, ami az alapoktól az első 3D repülésig szükséges. A készlet minden eleme jó minőségű, technikai problémáktól mentes. Azoknak ajánljuk, akik nem akarnak felesleges kitérőket tenni a repülés elkezdéséig.

A készlet a következő összetevőket tartalmazza:

Futaba 7C rádióadó
Futaba 7C rádióadó

Futaba 7C 2.4 GHz-es rádióadó R607FS vevővel

A rádió megbízható nagy múlttal rendelkezik. A magyar helikopter pilóták jelentős része használja ezt a változatot. Szinte minden igényt kielégít. Van benne kapcsolóálláshoz kötött stopper funkció, sub-trim, az összes szükéges helikopteres beállítás. Hátrányaként legfeljebb a szervómonitor hiányát és a fix elhelyezésű (és sajnos nem a legideálisabb helyen levő) throttle-hold (autorota) kapcsolót lehetne mondani.

A rádió saját szabványű négyzetes Futaba csatlakozóval rendelkezik, amelyen keresztül képes trainer módban másik rádióval, vagy a szimulátor programmal kommunikálni. A 10 modellmemória lehetőséget biztosít 9 független modell és egy szimulátoros beállítás tárolására.

A doboz tartalmazza az első helikopterhez szükséges vevőt, egy 600 mAh-s adóakkumulátort és egy nyakpántot is. A dobozban egy súlypont áthelyezőt is biztosítunk.

Phoenix RC
Phoenix RC

Phoenix RC szimulátor

A programot az rchelicopter.hu oldalain többször is ismertettük. A csomagban a 2.0N változtatot szállítjuk, amely azonban könnyedén - bár több lépésben - frissíthető a 3.0 jelenlegi változatára is. Közepes képességű, legalább Windows XP operációs rendszerrel rendelkező számítógép, és telepített DirectX 9 szükséges hozzá. Ajánlott minimális hardver: legalább 2 GHz es P4 processzor, 1GB memória, olyan videokártya, ami a DirectX 8-et hardveresen támogatja.

Szükséges kiegészítők a szimulátoros használathoz

A csomagban szállítjuk a rádió és a szimulátor összekötéséhez szükséges adapterkábelt is. A rádiót előre felprogramozzuk a Phoenix RC használatához.

Align T-Rex 450 Sport Super Combo helikopter kit

A helikopter az Align legrégebbi típusának a 450-esnek a jelenlegi változata. A sok eladott példány, a több éves múlt mind azt bizonyítja, hogy a konstrukció sikeres és megbízható. Saját zavaró tényezőktől mentes, ideális tanulógép, ami az egyszerű repülésnél jóval többre képes. A kezdő, haladó és középhaladó pilóták is szívesen használják. A gép akár versenyzésre is alkalmas, a végletekig terhelhető, alapvetően kis karbantartási igényű madár.

A bordásszíjas farokkihajtásnak köszönhetően a kezdetben elő-előforduló kisebb farokrotor-leéréseket jólk tolerálja, ellentétben a kardános kihajtással, az enyhébb leéréseket nem követi automatikusan nagyszerviz.

Align T-Rex 450
Align T-Rex 450 Sport
Turnigy Accucell 8
Turnigy Accucell 8

Turnigy Accucell 8 akkumulátor töltő

A töltő jónéhány modellezőnél bizonyított. Hosszú élettartamú, karbatartást nem igénylő, megbízható, pontos töltő. A 150 W teljesítmény alkalmassá teszi arra is, hogy akár a 6 cellás LiPo packokat is reális időn belül feltöltse. Gyorstöltés funkció mellett egy 3000 mAh-s 6 cellás pack 20-25 perc alatt feltölthető. A töltő egyébként 2-8 cella LiPo töltésére, NiCd, NiMH akkumulátorok töltésére, de akár ólomakkumulátor feltöltésére is használható, de tárolási áram illetve kisütési funkciót is biztosít.

Turnigy 3S1P LiPo akkumulátor - 2200 mAh 20-30C
Turnigy 3S1P LiPo akkumulátor

2200 mAh 3S1P akkumulátorok

A repüléshez több ilyen akkumulátorra lesz szükség. Éppen ezért a csomagban 4 darab Turnigy vagy FlightMax 3S1P 2200 mAh 20-30C akkumulátor kap helyet. Az akkumulátorok tökéletes tápellátást biztosítanak a helikopter számára 5 perc időtartamban, amely a kezdeti időkben több, mint elegendő. A négy akkumulátor elegendő ahhoz, hogy a repülőtéren kint tartózkodva akár 8-10 startot repüljünk a kellő pihenőidő betartásával.

Kellékek a helikopteres repüléshez

A csomag tartalmaz egy 230V-os adaptert az akkumulátortöltőhöz (nem része a töltőnek), valamint egy tanulókeretet, melynek segítségével az első néhány startban a helikopter borulását nagyban megnehezítjük. A tanulókeret egyébként a repülési tulajdonságokat rontja, ezért annak használata csak a lebegés alapjainak elsajátításához, az első néhány, még bizonytalan leszálláshoz ajánlott.

T-Rex 450 tanulókereten
Tanulókeret

Extra szolgáltatások

Akárcsak az Eco alapcsomag esetében, előre egyeztetett személyes átvétel esetén hozott számítógépre (Notebookra) telepítjük a Phoenix RC-t. A szükséges beállítokat, frissítéseket elvégezzük, a rádiót a szimlátorral összepárosítjuk, bemutatjuk a szoftver használatát, az első lépéseket a repüléshez. A szükséges időráfordítás 2 óra. A számítógépnek működőképes, telepíthető állapotban kell lenni.

A helikoptert - amennyiben a tulajdonos másképpen nem kéri - összeszerelve, a rádióra programozva, berepülve szállítjuk. Ezzel mentesítjük a kezdő pilótát az összeszerelési tapasztalatlanságból következő hibáktól, a berepülés problémájától.

Az akkumulátorok tépőzárazva, formázva és cimkézve kerülnek szállításra.

A csomag mellé a sikeres szimulátoros tapasztalatok megszerzését követően egy 2 órás repülőtéren történő alap oktatást biztosítunk, amelynek keretein belül a leendő pilóta az első startjait felügyelt módon végezheti el.