rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. május 16.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

M3 Scania repülőtér

A repülőtér nyilvános, bárki által igénybe vehető. Repülőgéppel és helikopterrel egyaránt használható. A pilóta észak-északkeleti irányba néz, és keresztbe repül. A terület nem számít túl szelesnek, így igazán alkalmas akár tanulásra is. A növényzet néha elhanyagolt, de a starthely és a depo környezetét a területet használó pilóták rendben tartják.

M3 Scania repülőtér
M3 Scania repülőtér
M3 Scania repülőtér - panorámakép (fotó: Csaba László)

A repülési zóna tereptárgyaktól, bokroktól és fáktól teljesen mentes, ugyanakkor a hátsó részen kutyát sétáltatók, quadosok előfordulhatnak, akikre különösen vigyázni kell. A területen egyszerre több repülőgép lehet a levegőben, de helikopterből legfeljebb egy, ami mellett a repülőgépes repülés sem megengedett. Bizonyos esetekben az éppen repülő pilóta engedélyével akár kettő is megengedett, de ehhez minden esetben ki kell kérni az éppen starthoz készülő pilóta engedélyét.

A terület a Scania tulajdonában és kezelésében van, így ők bármikor szabadon rendelkezhetnek vele, akár el is küldhetik az egész csapatot. Ugyanakkor a csapat is elküldheti azokat, akik a repülési szabályokat nem tartják be. A szabályok az általános szabályok, azaz ember, autó fölé nem repülünk, és alapvetően vállvonal előtt repülünk. Az egyetlen helyi szabály - ez főleg a repülősökre vonatkozik - a Scania elkerített területe fölé nem repülhetünk, ha a modell beesik és kárt okoz (pl: összetör egy kamiont), azt ki kell fizetni.

A terület "hazai" pilótái: fuzik, Lamb (http://forum.rcmodell.hu/

M3 Scania modellreptér

ONLINE - M3 Scania modellrepülőtér - Phoenix RC 2.5-3.0-hoz

Phoenix RC 2.5 vagy 3.0

Fájlnév: M_3_Scania.zip

Az M3 SCANIA Phoenix RC 2.5-höz készült változata. A méretek még pontosításra szorulnak, de a látvány és a megjelenés kiváló. Nem túl erőforrás-igényes, nagyon szép munka.
Készítették: njozsef és LCsaba
A letöltött csomagot a Phoenix RC resources\environments mappájába kell kicsomagolni.