rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2011. május 16.
Ez az oldal egy archivált tartalom, és elképzelhető, hogy nem naprakész a tartalma.
Az oldal modern böngésző kompatibilitása nem ellenőrzött. Megjelenítési problémák adódhatnak.

Soroksár heliground
A soroksári Tesco melletti nagyrét

A heliport és a repülőtér nyilvános, mindenki által használható. A terület akkora, hogy a helikopterek és a repülőgépek elkülönített területen repülnek. Elöl vannak a repülősök, hátul (a GPS koordinátával megjelölt helyen) az rc helikopter pilóták. A pilóta észak-északkeleti irányba néz, maga előtt repül. A soroksári nagy rét alapvetően szélmentes, azonban vihar idején az uralkodó szélirány meglepetéseket tud okozni.

Mojzes Józsi - Soroksár heliport
Mojzes Józsi a Soroksár heliground-on

A repülési területen néha nagyon nagy a gaz, így egy nagyobb gép esése is akár egy-két órás kutatásba tud fulladni. A felszállóterületet a helyi pilóták azonban karbantartják. A repülési zóna biztonságos, azonban a depoterületen néha biciklisták, kutyások, esetenként lovasok is feltűnnek.

Sok pilóta jár ki ide, így a környezet tökéletes kezdő illetve leendő pilóták számára akár információszerzés, akár segítségkérés esetén. A helyi szabályok nem különböznek a többi terület szabályaitól: magunk előtt repülünk, autó, ember fölé még véletlenül sem, ha nem 2.4 Ghz-en repülsz, frekvenciaegyeztetés kell tartani, egyszerre egy gép van a levegőben, és fő a biztonság. A helyi pilóták különösen érzékenyek a fegyelmre, így semmilyen kihágást nem tűrnek el. Jó időben hétköznap estefelé (koranyártól őszig), illetve hétvégén télen-nyáron megfelelő látási viszonyok esetén mindig van kint valaki.

"Hazai" pilóták: hori-zoli, fabiati74, seaky77, Richard, Nesy (azaz a Sausage-team)
 (http://forum.rcmodell.hu/)

Soroksári helikopteres repülőtér

ONLINE - Soroksári helikopteres repülőtér

Phoenix RC 2.5 vagy 3.0

Fájlnév: soroksar_heliground.zip

A Phoenix RC-hez készített Soroksár helis repülőtér. Ezt a területet kizárólag helikopteresek használják. Ez a terület a Sausage-team hazai pályája.
Készítette: Szakálli Róbert (Seaky) és LCsaba
A letöltött csomagot a Phoenix RC resources\environments mappájába kell kicsomagolni