rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. november 27.
  • május
    23 24
    10:00 17:00 szombat vasárnap

ELMARAD: HELIWORLD Hammelburg
Hammelburg - Németország

A legendás apák napi heli találkozó új helyszínen lesz.

ELMARAD: HELIWORLD Hammelburg

Frissítés

A jelenlegi járványügyi intézkedések következtében ez a rendezvény is elmarad

 

„Das Helitreffen Comeback 2020“

Azok a legendás Heidelbergi apák napi találkozók, kinek ne hiányoznának? - Hosszas gondolkozás, megbeszélések és találkozók után a különböző közeli modellreptereken kilátástalannak tűnt hogy a tradicionális heli találkozót más helyszínen kerüljön megrendezésre. Még a saját klubunkban sem jutottunk megegyezésre, sőt vitákba keveredve búcsút kellett intenünk az eddigi klubnak.

Más utat választva adódott a lehetőség, hogy a találkozót megrendezhessük, méghozzá Hammelburgban! Hammelburg a közeli Würzburg/Schweinfurt mellett helyezkedik el, ami körülbelül 180 kilométerre van az eddigi helyszíntől, Heidelbergtől. Ez a helyszín nem egy egyszerű modell reptér, hanem egy „Repülősport csoport“ igazi repülőgépekkel és modellrepülőgépekkel vegyítve minden megtalálható. Két felszállópálya a modellrepülősöké, egy a lejtővitorlásoké és egy negyedik a repülős berkekben jól ismer VooDoo találkozónak is helyszínt biztosító modellezőké. Ezeken kívül még van egy pálya az igazi gépeknek, és ez az az új hely, ahol megrendezésre kerül a az "Apák napi repülés". Közel tökéletes infrastruktúra áll rendelkezésre, saját kempingező résszel, vízzel, árammal. Vannak hangárok ahol a gépeket lehet tárolni és még sok minden más. További információk hamarosan...

Volt Mivel az FSG Hammelburgnak a saját rendezvénye egybevágna az „Apák napi repüléssel“-el, nem tudjuk ezzel egy időben a jól megszokott Apák napján megrendezni, viszont gyorsan találtunk megoldást, és a dátum 2020 május 23-24 lett.

És jöjjön még egy két információ az új rendezvényről:

Mivel a rendezvényre nem a megszokott helyszínen és időpontban kerül sor, így a neve HELIWORLD Hammelburg leszA szellem és a koncepció marad ugyanaz, és nem szeretnénk ha elmenne bazári irányba, viszont szeretnénk ha eljönnének gyártók és kereskedők is. Nem kérünk helypénzt tőlük, csak egy "önkéntes" kassza lesz, hogy a jelenlévő mentőszolgálatot finanszírozni tudjuk.

A rendezö FSG Hammelburgot a Helifischers Heiko és Bernd, mint Peter Holtacker (jól ismert heli pilóták a világban) fogják támogatni és segíteni. Nagyon örülünk neki hogy találtunk egy helyet, és egy klubot akik helyet biztosítanak, ahol a már tradícióvá vált rendezvényünket meg tudjuk tartani.

További info nemsokára!

A szervcsapat, Heiko és Bernd úgy is mint Peter és Michelle Holtackers

A rendezvény helyszíne

Bing Map: { coordinates = 50.098552, 9.884761, pinTitle = Hammelburg repülőtér, pinSubTitle = , infoBoxTitle = HELIWORLD Hammelburg 2020, infoBoxDescription = HochStraße, 97762 Hammelburg, zoomLevel = }