Szalontay Gábor
2020. március 25.

1st Buffer Pack
Mi ez és hogyan működik?

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy ez teljesen ugyanaz, mint az R2 utolsó kiadása, látható a verziószámon, ami a panelen van: v4.8. Az egyetlen változás a név (és a lenyomat a panelen) valamint a kondenzátorok színe. Az eredeti tervező által teljes egészében jóváhagyott és támogatott termék. A 1st a svájci Xelaris egyik divíziója és a világon mindenhova szállít a Heli-Professional keretein belül. A 1st az R2-től vette át a terméket.

1st Buffer Pack

Hogyan működik?

Nagyon egyszerűen és könnyedén. Válassz egy szabad portot a flybarless rendszeren és dugd bele, de figyelj a polaritásra, és nézd meg az FBL leírását is, mert bizonyos portok nem képesek táplálást fogadni.

Például egy MSH Brain esetén bizonyosodj meg róla, hogy nem a 4-5-6-as portokat használod. VBar Neo esetén ez az RPM port, stb... A legtöbb esetben a CH5 jó választás. Tedd fel a buffer pack-et valahova egy biztonságos helyre, de ne húzd dúl a kábelkötegelőt.

Annyira könnyű, hogy én mindig csak tépőzárat használok. Dugd össze a helit, ahogy szoktad, a 1st Buffer Pack bal oldalán van egy LED, ami a töltés szintjét jelöli. Mindössze 35-40 másodpercet vesz igénybe a teljes töltés, így felrakhatod a kabint, és kimehetsz a startra, addigra biztosan feltölt.

Amikor leszálltál, befejezted a repülés, a panel közepén van egy kapcsoló, egy sima nyomógomb, ami ki tudja kapcsolni a helit. Nyilvánvalóan, ahogy széthúzod a helit, a 1st Buffer Pack átveszi az akkumulátor szerepét, és elkezdi táplálni a vevőt és az FBL modult. Egy repülés közbeni BEC vagy szabályzó meghibásodás esetére, ha van, akkor állítsd be a figyelmeztetést a telemetriában. Például: állats be egy 0.5V-os feszültségesést, és a rádió figyelmeztetni fog, szállj le azonnal!

Egy komplett ESC meghibásodást könnyű észrevenni, a motor azonnal megáll, nem sok választás marad, le kell szállni azonnal. Ajánlott a telemetria használata, mivel egy BEC meghibásodást soha nem veszel észre, csak akkor amikor az teljesen megállt. Telemetria nélkül is ajánlott azonban, mert különböző okok miatt a legtöbb esetben az ESC szintén megáll (ez lehet forrasztási hiba, kontakt hiba, stb.) Ahogy azt már említettem, a motor megáll, de még mindig le tudsz rotálni, hogy megmentsd a modellt, vagy legvégső esetben hogy legalább talppal érkezzél a földre.

Mennyi időt biztosít a 1st Buffer Pack? Elegendő az?

Több, mint 40 másodpercet nyújt terhelésen. Helikopterrel ez több, mint elegendő hoy akármilyen magasságról lerotálj.

Mi az előnye az egyéb végelmi rendszerekhez képest?

A 1st. Buffer Pack, a nagyobbik, mindössze 45 grammot nyom. Semmit nem kell csinálni a telepítés után. Nem kell külön tölteni, nem kell előkészíteni. Mindent automatikusan csinál, és nagyon gyors! Csak dugd be és használd!

Last thing, a really cool feature, versus any other guards, it's keeping your BEC voltage in straight line. If you run on 8.2v, under a load, when the BEC voltage dropping.
And on this point the 1st Buffer Pack will store power, what’s connected to the main power line. As soon as your BEC can’t keep up, the Buffer Pack will help it out.
On long term usage, it's reducing the stress from your ESC, and giving it longer lifetime.

Az utolsó dolog, egy nagyszerű szolgáltatás a többi guardhoz képest, a BEC feszültségét egyenletesen tartja. Ha 8.2V alatt üzemelsz terhelésen, amikor a BEC beesik, a 1st Buffer Pack tárolja az energiát, amit a fő áramkörön kapott. Ahogy a BEC nem bírja ezt tartani, a Buffer Pack belép segíteni. Hosszú távon, a BEC terhelését csökkenti, és hosszabb élettartamot ad annak.

1st Buffer Pack