Ivan Adams
2019. március 22.

Cyclone 695 és 715
Rotorlapát teszt

Amikor a lapátok kerülnek szóba, mindig kész vagyok kipróbálni új és régi márkákat, mivelhogy a lapátok olyan nagy szerepet játszanak a modellek teljesítményében. Úgy érzem, a pilóták gyakran átnéznek ezen.

Cyclone 695 és 715
Még több kép az albumban...

A jelenlegi gyűjteményemben van Radix, Align, Rotor Tech, Cyclone és Torsion. A Cylone volt az amit valamikor ki akartam próbálni, és most fogtam magam és felraktam a 695-ös lapátokat, és nem csalódtam. Rögvest értékelni kell azt a tervezési munkát, ami az elkészítésükbe belekerül. Hasonlóan a népszerű VTX-hez, a Cyclone meglehetősen keskeny a tövénél, és fokozatosan szélesedik a vége felé. A végük kissé nyilazottak, hogy segítsenek kiküszöbölni az örvényt, ami miatt hogy a másik lapát a kevésbé turbulens levegőn haladhat át.

Ivan Adams / Szalontay Gábor filmje

Az első tesztem során csendesnek találtam őket, és nem voltak tracking-esek, nem volt rossz a viselkedésük. A szélesebb befogók miatt is enyhén magasabb volt az emelés. Ezek semmiképpen sem harapós lapátok, viszont a flippekben és az orsókban nagyon lineáris vezérlési érzésük van. A megállási képességük is nagyon jó, és a teljes állásból való gyorsulás érzékeny. A repülés egyik legjobb részei az autorotációk, és a Cyclone lapátok jól végzik, jól tudják tartani a fordulatot, és a végén több mint elegendő út van a modell biztonságos leszállásához.

Ami a lapátokat illeti, magasan a listám tetején vannak, és ha tudsz szerezni magadnak egy párat, próbáld ki.
As far as blades go they high up on my list and if you can get yourself a set to try out I doubt you would be disappointed. Nem hinném, hogy csalódnál.

Ivan Adams,
hely-shop.co.uk és 360rc technologies team pilóta

Cyclone 695 és 715