rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2020. július 6.

6 vagy 12 cellát a Kraken 580-hoz?
Melyik kiépítést válaszd?

Itt van egy kérdés: Melyik kiépítést érdemes választani az új SAB Goblin Kraken 580 esetében? Természetesen nincs egyértelmű válasz. Attól függően, hogy mi a célod, milyenek a képességeid egyik vagy másik lehet jó. Carlos Rossi az Area51-RC-től megpróbálja neked megválaszolni a kérdést.

Mivel ez a videó angol nyelvű, így alább a videó a leirata (nem fordítás, hanem a lényeg):

Az adott példában Carlos két konfigurációt mutat be Gens Ace akkumulátorokkal (ezek az adatok más akkumulátorokkal eltérhetnek). A 6 cellás változatban az akkumulátor 806 gramm, míg a a 12 cellás változatban 1046 grammra jön ki. Tehát a 6 cellás változat ebben az esetben 240 grammal könnyebb. Azonban forró időjárásban kemény 3D repülés esetén (például a spanyol nyárban) az akkumulátor sokkal jobban szenved 6 cellával, bár ez függ a kollektív-kezelési képességeidtől is.

Ha a töltést nézzük, kényelmi szempontból a 6 cellást egyszerűbb tölteni, mint a 12 cellást. A repülési időket tekintve a rotorsebességtől és a repülési stílustól függően szinte azonos értékeket érhetünk el, ahogy Carlos mondja, ez nem igazán döntési tényező.

Ami azonban döntési tényező lehet: az ár. Ebben az esetben az 5500 mAh 45C akkumulátor ára €128,20, míg a 3300 mAh 45C ára €79,38, de ugye az utóbbi esetben kettő kell belőle. Nem olyan nagy a különbség, de a repülési stílusodtól függően némi pénzt megtakaríthatsz.

Ahogy Carlosék ajánlják, ha sport stílusban repülsz 3D-t, akkor válaszd a 6 cellát, ha azonban a maximális teljesítményt akarod a gépből kinyerni, akkor válaszd a 12 cellát.

A végeredmény mindkét esetben ugyanaz kell legyen: 

Gyakorolj, repülj, törj, és ismételj!