Hírek

Hírek A legfrissebbek a nagyvilágból

 

2022.05.18. 23:33:53

Lopott helikoptert keresünk

Sajnos betörtek egy németországi helikoptert és pár egyéb cuccot ismeretlenek elvittek. Részletek... 

2022.05.16. 20:25:00

Global 3D 2022 night flight

2022.04.21. 14:22:02

"Szakmai nap" április 29-én Halásztelken

Az április 30-i százhalombattai fun fly előtti szakmai napot tartunk a halásztelki háromszögben. Ez a terület a Német Ferenc Sportcentrum melletti szokásos helyszín. A délután folyamán beállítás, berepülés, probléma megoldás, segítségnyújtás lesz terítéken. Részletek a rendezvény oldalán.

Még több itt...

Hírek

 • Szazhalombatta Fun Fly 7181.JPG

  Fun Fly Százhalombattán, előmelegítés Halásztelken

  Elindult a rendezvényszezon Magyarországon is. Szombaton tartottuk az idei első Fun Fly-t Százhalombattán, amihez az előmelegítés pénteken volt Halásztelken a Heliwood helyszínén. És bizony igen meglepően jól sikerült mind a kettő.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. május 1.
 • Global 3d Pilot list.jpg

  Megjelentek a Global 3D 2022 pilóta-listák

  A Master és Expert pilótalista már elérhető a Global 3D 2022 oldalán. 12 pilóta lesz a Masters és 24 az Experts kategóriában. A night flight verseny pilótáit még nem jelentették be, a listát későbbre várjuk.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. április 2.
 • SAB Goblin RAW Piuma 003.jpg

  SAB Goblin RAW Piuma: mit kínál?

  A legújabb SAB Heli Division model, az SAB Goblin Raw Piuma április végén kerül a boltokba. A pletykák ellenére ez a modell nem a jelenlegi RAW modellt váltja, és nem is ráncfelvarrás. Ez inkább egy "betétmodell" a jelenleg is futó RAW sorozat mellé.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. március 28.
 • Team announcements.jpg

  A legutóbbi változások a csapatokban

  Ahogy a szezon végre elkezdődik, és a Covid végre visszavonulót fúj, az élet pedig kezd visszatérni a nagyjából normális mederbe, a csapatok elkezdték bejelenteni az új tagjaikat. Alább a legutóbbi változások, amikről mi tudunk.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. március 23.
 • 1624px-Tu-141_Strizh_Kiyv_2019_04.jpg

  A drónszabályozás valódi haszna

  Most kiderült, hogy mit is ér az európai drónszabályozás: az átlag modellezőt és a drónpilótát a végtelenségig szívatni jó, másra nem.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. március 11.
 • XLPower Nimbus 003.jpg

  Az XLPower új 550-es modellje: Nimbus

  Az XLPower bejelentette a következő 550-es modelljét, az XLPower Nimbus 550-et. A helikopteren több, a Specter 700 V2-ről származó megoldás is feltűnik. Az előző 550-essel összehasonlítva azonban egészen eltér attól.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. március 5.
 • Align T15.jpg

  Megjelent az Align T15

  Az Align legújabb modellje a T15. Ez a modell egy direct-drive dupla motoros helikopter, amely teljes 3D képességgel rendelkezik, és mindezt igen kis méretben tudja. A tömege mindössze 100 gramm körül van, a rotorátmérő pedig mindösszesen 280 mm. És mégis, ez egy teljes 3D képességgel rendelkező modell mind kezdő, mint haladó pilóták részére.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2022. március 2.
 • what happened.jpg

  Mi történt az oldallal?

  Igen, jól láttátok, "kissé" leállt az oldal, ahogy az angol verzió is. Ennek számos oka van, de veszek egy nagy levegőt, és megpróbálok belelendülni. Hogy miért? Na ez jó kérdés...

  Szabó Péter - pgpetike
  2022. március 1.
 • Combove 4730-520kV 007 motor side view.jpeg

  Pénztárcabarát heli motor: Combove

  "Beesett" hozzánk egy érdekesség: Combove 4730 520kV. Ez a márka a legtöbbünk számára teljesen ismeretlen, de nem biztos, hogy ez így is marad. Ez a motor meglehetősen jónak ígérkezik mind a pénztárca, mind a minőség szempontjából.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. december 1.
 • Heliwood 21 138 Scale MD500E Lakihegy Halasztelek.JPG

  Heliwood - a helifesztivál

  Véget ért a Heliwood 2021. A két napos rendezvény idén több új elemet is kapott, például a Heliwood Rock szabadtéri koncert is szervesen kapcsolódott a programokhoz. De a gyerekek számára látványos RC tank bemutatók is nagyon látványosak voltak.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. augusztus 17.
 • Aeropark Modellezonap 018.JPG

  Modellezőnap az Aeroparkban

  Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az Aeropark modellezőnapja, amelyen a nagyvasak mellett a repülőmodellek is megmutatták magukat. Igaz a repülésre nem volt lehetőség, de azért egy-két hajtómű-indítás történt, hogy legyen rendes kerozinszag is a területen.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. augusztus 12.
 • internet outage.jpg

  Akadozik az rchelicopter.hu elérhetősége

  Két napja tudunk arról, hogy az rchelicopter.hu oldalai nagyon lassan töltődnek be, sok esetben a képgalériák megnézése is iszonyatosan nehéz, lassú. A hibakeresést megkezdtük és a következőre jutottunk.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. július 28.
 • The Copper Doc with Mosel.jpg

  The Copper Doc a héten nem postáz többetSúlyos árvíz Észak-Nyugat-Németországban

  A helyi média jelentette, hogy az utóbbi napok súlyos esőzései komoly áradásokat okoztak Németország ezen részén, több tucatnyian eltűntek, többen meghaltak, otthonok és üzletek vannak súlyos veszélynek kitéve. A 'The Copper Doc GmbH" - az XNova egyik legfontosabb forgalmazója a régióban és Európában - az időjárás hatásaitól szenved, és a Mosel-folyó által okozott ár veszélyében vannak.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. július 15.
 • LYNX Oxy heli covid-19.jpg

  A COVID intézkedések késleltetik a Lynx Heli InnovationsVietnám zárlatot rendelt el

  A vietnámi hatóságok egy 14 napos zárlatot rendeltek el a nagyobb városokban és azok körül a gyorsan növekvő esetszámok miatt. Ez érinti Ho Si Minh várost is, ahol a cég egyébként üzemel.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. július 14.
 • omphobby prices up.jpg

  Az OMP HOBBY árat emelM2 frissítést is bejelentettek

  Az OMP HOBBY kicsivel korábban jelentette be, hogy az összes termékük árát augusztus 1-ln megemelik. Ezt az alapanyagok és az elektronikai komponensek áremelkedésével indokolják. A magasabb árakat a világjárvány és a világszinten megnövekedett kereslet okozza, amit a cég nem tud tovább figyelmen kívül hagyni - ahogy azt állítják.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. július 13.
 • Align DD 001.jpg

  Új helikopter az Align-tólA cég elkezdte használni a Direct Drive technológiát

  Az Align Corporation kicsivel korábban osztott meg némi sejtetést egy új Align modellről: az első Direct Drive rendszerű helikopterről. Ezt a technológiát használja a Mikado Logo 200-asa és annak eredeti modellje az OMP M2 is.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. július 9.
 • broken EU.jpg

  Frissítve: A Live-hobby megszünteti a szállítást egy sor EU országbaVégfelhasználókat nem szolgál ki a cég

  19 EU tagország van azon a listán, amelybe a Live-hobby.de a végfelhasználóknak többé nem szállít. Csak kereskedők rendelhetnek a német bolttól ezekbe az országokba a továbbiakban. Ahogy azt csiripelik, ez a július 1-én életbe lépett új európai uniós ÁFA szabályoknak köszönhető.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. július 6.
 • Heli Holiday 093 Cups.JPG

  Heli Holiday BalatonkeresztúronEMH Fun Fly freestyle verseny

  Most szombaton volt a Heli Holiday és az EMH Fun Fly freestyle verseny a Balatonkeresztúr Repülőtér jóvoltából a Balaton mellett. A pilóták és az érdeklődők annak ellenére szép számban jöttek el, hogy a közvetlen közelben senki sem lakik, végre Magyarországon is elindult a vidéki helis élet.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. június 27.
 • Mil V-8 004.jpg

  Ma 60 éves a "Minyó"A prototípus 60 éve repült először

  A szovjet repülőtér titkai Facebook oldal hívta fel a figyelmet arra a történelmi évfordulóra, amelyet ma ünneplünk: boldog születésnapot "Minyó".

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. június 24.
 • ingenuity nasa.jpeg

  Történelmi pillanat a helikopterek világában és az űrkutatásbanEgy koaxiális helikopter űrkutatás történeti jelentőségű repülése

  A NASA Ingenuity nevű Mars-helikopter 2021. április 19-én, 12:33 helyi átlagos napidő (Mars idő) szerint a Mars légkörébe emelkedett! Először fordult elő, hogy ember alkotta gép – egy kis méretű, koaxiális helikopter – egy idegen bolygó igen ritka légkörében hajtott végre önálló repülést.

  Horváth Miklós
  2021. április 21.