Hírek

Hírek A legfrissebbek a nagyvilágból

 

2021.05.04. 21:25:19

Elmarad az idei F3CN világbajnokság.

Az idei, Románia által rendezendő F3CN világbajnokság elmarad - számolt be róla az F3N GBR csapat. Az ok egyértelmű: a világjárvány nem teszi lehetővé a biztonságos lebonyolítást. Remélhetőleg a jövő évi olasz bajnokságot már nem kell törölni.

2021.03.13. 16:46:54

A Global 3D idén is elmarad...

A szervezők kicsivel korábban jelentették be, hogy a rendezvény a járványügyi helyzetre való tekintettel idén sem kerül megrendezésre....

2021.03.10. 20:43:28

F3CN világbajnokság, Románia

A világbajnokságot 2021-ben Románia rendezi. Eredetileg július 30 és augusztus 6 között lett volna, de a járványhelyzet miatt ez tolódhat akár szeptemberre, akár el is maradhat. A döntést április 30-án jelentik be - számolt be róla a GBR F3N csapat.

Még több itt...

Hírek

 • ingenuity nasa.jpeg

  Történelmi pillanat a helikopterek világában és az űrkutatásbanEgy koaxiális helikopter űrkutatás történeti jelentőségű repülése

  A NASA Ingenuity nevű Mars-helikopter 2021. április 19-én, 12:33 helyi átlagos napidő (Mars idő) szerint a Mars légkörébe emelkedett! Először fordult elő, hogy ember alkotta gép – egy kis méretű, koaxiális helikopter – egy idegen bolygó igen ritka légkörében hajtott végre önálló repülést.

  Horváth Miklós
  2021. április 21.
 • Steam 550-600 Pro.jpg

  A Tarot 550/600 mostantól Steam 550/600 ProA modellek ismét elérhetőek

  Az év elején került bejelentésre, hogy a Tarot bezárja kapuit, ami a Tarot 550/600-as koncepciót is érintette. Most viszont a modell visszatért, igaz új név és új cég által menedzselve. Az összes alkatrész is elérhető megint.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. április 14.
 • BK 9001 HV.jpg

  Hamarosan új szervók a BK ServonálA vadonatúj sorozatot éppen most jelentették be

  Bert Kammerer és Kyle Stacy éppen most jelentette és mutatta be az új BK 9001/9005 HV brushless szervókat. A szervók még nem elérhetők, sőt még az adatlapot sem adták ki, de most láthattuk őket akció közben.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. április 9.
 • HRH Prince Philip 1921-2021.jpg

  Őkirályi fensége Fülöp, Edinburgh hercege meghalt A Brit Modellrepülő Szövetség közleménye

  A BMFA közleménye változtatás nélkül: Nagy szomorúsággal tudatjuk hosszútávú támogatónk, őfensége, Fülöp, Edinburgh hercegének a halálhírét.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. április 9.
 • Protos 380 EVO2.jpg

  A Protos 380EVO V2 már kaphatóThe legújabb 380 kit az XLPowertől

  Az XLPower Protos 380EVO (Evoluzione) második kiadása már kapható. A modell egy kicsit különbözik az elődtől, de több alkatrészen osztozik vele. Az ára sem áll túl messze a korábbi ártól.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 17.
 • Toth Tamas Team Hely-Shop.jpg

  Tóth Tamás csatlakozott a Hely-Shop csapatáhozElső magyar pilóta a brit cégnél

  Tóth Tamás nem kis meglepetésre csatlakozott a Hely-Shop.co.uk csapatához. A brit cég által felkínált lehetőséggel élve Tamás mostantól a cég SAB vonalát erősíti. Első magyarként a csapatban és első magyar pilótaként egy brit cég képviseletében mindenképpen nagy lépésnek számít.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 15.
 • Carl-Henning Siebert KST crop.jpg

  Carl-Henning Siebert KST-vel repülA fiatal pilóta a KST szervóit használja

  A német tinédzser pilótát mostantól a KST is szponzorálja, így ő ezeket a szervókat használja a modelljeiben. A nagyon ígéretes, fiatal tehetség fogja képviselni a márkát a különböző eseményeken.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 11.
 • Marius Gehle Spirit.jpg

  Marius Gehle Spirit-re váltGoblin modellek Spirit FBL rendszerekkel

  Marius Gehle élt a lehetőséggel és letesztelt a Spirit aktuális rendszerét a Goblin helikoptereken. Mivel az eredmény kielégítő volt, úgy döntött, hogy elfogadja a Spirit System ajánlatát és csatlakozik a Spirit csapathoz.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 11.
 • xlpower-europe.jpg

  Új XLPower képviseleti az EU-ban Az XLPower most már jelentős lefedettséggel bír Európában

  Egy új, az XLPower viszonteladói hálózatát bővítő webshop éppen most indult el az Európai Unióban. Ez a webshop mindenhova szállít az EU-n belül, mindezt több szállítási módot és alig pár napos kézbesítést ajánlva biztosítja a készletek és alkatrészek kiszolgálását.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 11.
 • futaba 16iz.jpg

  A legújabb Futaba rádióadó: 16IZMegfizethető adó-vevő kombináció

  A legújabb Futaba rádió lassan mindenhol elérhető. Ez a termék egy a Futaba megfizethető modelljei közül, amit helikopterekhez és repülőgépekhez terveztek, 16+2 kapcsoló csatornával szereltek, támogatja a T-FHSS, S-FHSS és FASSTest kommunikációt.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 11.
 • IMG_9397.JPG

  Regisztráld a modelljeid most!A Magyar Modellező Szövetség ajánlása

  A januártól hatályos szabályozás nem kis fejetlenséget és káoszt okozott a magyar modellezők körében. Mi több, a sebtében összelapátolt szabályozást nem is sikerült teljesen végig vinni a jogalkotási oldalon, így például a regisztráció elvarratlan szálai is lógva maradtak. Ez a modellezők részére eredményezett egy átmeneti, kedvező lyukat, de ez az átmeneti időszak csak pár napra szól.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. március 1.
 • Dubai RC Masters 2021 podium Cesena Dahl Bossion.jpg

  Dubai Masters 2021Végeredmények

  Ezen a hétvégén tartják a Dubai Masters-t. A verseny az előző évben a járványhelyzet miatt elmaradt, és nem volt egészen biztos, hogy az év első fontos versenyét idén meg lehet tartani, de végezetül a rendezők, köztük Tareq Alsaadi képesek voltak megrendezni.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. február 27.
 • nitrometane banned.jpg

  Újabb csapás a hobbinak: betiltják a 16%-nál erősebb nitrometántAz 50-es motoroknak napjaik vannak hátra

  Egy 2019-es EU rendelet lép hatályba február 1-én, amely megtiltja a 16%-nál dúsabb nitrometán arányú üzemanyagok kereskedelmét, és 2022-től annak birtoklását is. Ezzel az 50-es motorok korszakának vége, mivel a motorokhoz minimum 20%-os üzemanyag kell, de igazán jól a már most is illegális 30%-kal működtek.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. január 22.
 • Helifest 2019 Saturday 011 Tarot 550.jpg

  Távozásra készül a TarotA cég január 28-án leáll.

  Kaihao Xu a cég nevében jelentette be korábban, hogy a cég január 28. után már nem fog dolgozni. Az okok nem kerültek részletezésre.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. január 21.
 • MyDroneSpace test.jpg

  MyDroneSpace - az alkalmazásEz az alkalmazás kell a modellrepüléshez?

  A Légiközlekedésről szóló törvény módosítása hatályba lépett, de ez a cikk most nem erről szól, hanem arról az alkalmazásról, amelyről vélelmezhető, hogy kötelező lesz a használata: ez a MyDroneSpace, a HungaroControl által kiadott mobil applikáció. Lesznek ugyan jogi kérdéseink is, de alapvetően magára a programra, annak is az Androidos verziójára fókuszáltunk.

  Szabó Péter - pgpetike
  2021. január 6.
 • ManiaX VBar Control Battery.jpg (1)

  ManiaX akkumulátor Mikado VBar Control rádiókhozÚj akkumulátort jelentettek be

  A ManiaX éppen most jelentette be az új LiPo akkumulátorát, amelyet Mikado VBar Control rádiókhoz szánnak. Az akkumulátort mind alakjában, mind tulajdonságaiban ehhez az adóhoz tervezték.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2021. január 6.
 • Micro Drone.JPG

  Változik a szabályozásHolnaptól új szabályok szerint kell(ene) repülni

  Holnaptól lép életbe a Légiközlekedésről szóló törvény módosítása, amely a pilóta nélküli repüléseket (is) érinti. Ezzel kapcsolatban a Magyar Modellező Szövetség is kiadta állásfoglalását annak érdekében, hogy a lehetőségekhez képest kis zökkenővel tudjuk megkezdeni a 2021-es évet.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2020. december 31.
 • SAB Goblin Raw 001.jpg

  Leleplezték a SAB Goblin Raw helikoptert Januárban kerül kiadásra

  A legújabb Goblin megérkezett: Az SAB tegnap részletesen is bemutatta. Az új SAB Goblin Raw - ahogy azt a cég ígéri - a legkönnyebb Goblin, amit valaha készítettek.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2020. december 24.
 • Micro Drone.JPG

  Elfogadták a "Drón-törvényt"A Parlament megszavazta a módosítócsomagot

  Az Országgyűlés elfogadta az 1997. évi XCVII. törvény - népszerűbb nevén a Légiközlekedési törvény - módosításait, amelyet a köznyelv csak dróntörvényként emleget. A reakciók a modellezők részéről enyhén szólva sem eufórikusak és nem alaptalanul.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2020. december 22.
 • Gatwick Airport.jpg

  A Gatwick drón incidensKét éve ezen a napon...

  2018 december 19 estélyén egy új korszak robbant be a médiában: a drónoktól való félelem korszaka. A történelemben először, egy nemzetközi repülőtér majdnem három napra leállt a drónok miatt. A titok máig nem megoldott, sem gyanúsított, sem azok a drónok nincsenek meg.

  rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
  2020. december 18.