rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2016. szeptember 28.

Mikado Logo 700 figyelmeztetés
A Mikado felhívása Logo 700 tulajdonosoknak

A Mikado Model Helicopters néhány perccel eztelőtt jelentette be biztonsági felhívását Logo 700 tulajdonosok számára. A felhívás értelmében akár komoly biztonsági kockázatot is jelenthet, ha nem teszünk eleget az abban foglaltaknak.

Mikado Logo 700 figyelmeztetés
Mikado Logo 700

A figyelmeztetés értelmében a szíjas farokkihajtással rendelkező Logo 700-as hajlamos a statikus feltöltődésre, amelynek következtében kisüléskor az érzékeny fedélzeti rendszerekben (vevő, FBL, Esc) akár zavar is felléphet ezzel veszélyeztetve a repülés biztonságát. A Mikado bevallása szerint a többezer teszt repülés alkalmával sosem tapasztalták a jelenséget, de a leguttóbi padon végzett tesztek a jelenséget egyértelműen igazolták pár modell esetében.

A Mikado úgy döntött, hogy mostantól minden kithez hozzáadja az antisztatikus (földelő) kábelt, de a kiegészítés külön is beszerezhető a már korábban értékesített modellekhez. Azonban a védelem megoldható a kiegészítés nélkül a motortartó és a farokkihajtás-ház rögzítése közötti közvetlen kábel kiépítésével.

A kiegészítő a következő címen rendelhető közvetlenül a Mikado-tól: http://shop.mikado-heli.de/LOGO-Helikopter/LOGO-700/Ersatzteile-Chassis/Anti-Statik-Kabel-LOGO-700.htm?shop=k_mikado&SessionId&a=article&ProdNr=05055&t=7567&c=8159&p=8159