rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2017. május 10.

75 éves osztrák helikopter pilóta halt meg Olaszországban
A saltzburgi pilóta ultralight helikopterével hazafelé tartott 

A 75 éves Wolfgang an der Lan Hochbrunn Saltzburg felé repült ultra light helikopterével, amikor az osztrák-olasz határnál, de még Olaszországban, a Puster völgyében a lifeinitaly.com beszámolója szerint.

75 éves osztrák helikopter pilóta halt meg Olaszországban

A 75 éves Wolfgang an der Lan Hochbrunn Saltzburg felé repült ultra light helikopterével, amikor az osztrák-olasz határnál, de még Olaszországban, a Puster völgyében, az Alpok hegyei között.

A baleset pontos részletei nem ismertek, egyenlőre annyi bizonyos, hogy a pilóta egyedül volt a fedélzeten, valamint a baleset 1500 méteres tengerszint feletti magasságnál következett be. A helyszínt a csendőrség lezárta, a vizsgálat folyamatban - a La Voce del Nord Est beszámolója alapján.

 

 • Kapcsolódó oldalak

 • Bell 47 helikopter baleset Ausztriában

  Bell 47 helikopter baleset AusztriábanKét német állampolgár életét vesztette Pertisau-nál

  Ma dél után nem sokkal, az ausztriai Perisau-ban, Tirolban is szerencsétlenül járt egy Bell 47 típusú helikopter. A jelenlegi információk szerint a fedélzeten lévő két német állampolgár a helyszínen életét vesztette. A gép a felismerhetetlenségig összetört.

 • Lezuhant egy Bell 429 rendőrségi helikopter

  Lezuhant egy Bell 429 rendőrségi helikopterkét ember életét vesztette

  A szlovák rendőrség és a korkep.sk beszámolója szerint a baleset délután 3 órakor történt. Mintegy száz méteres magasságból a helikopter a földre zuhant. A helikopteren tartózkodó két rendőr és két tűzoltó közül az egyik tűzoltó még a helyszínen meghalt, a másik a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. 

 • Helikopterbaleset London mellett

  Helikopterbaleset London mellettHárom sérülttel

  Május 5-én, helyi idő szerint 9:40 után történt a baleset az angliai Buckinghamshire-ben, a Wycombe Air Park-ban, ahol egy AS350-es szenvedett balesetet. A fedélzeten levő három ember túlélte a balesetet - köztük egy életveszélyes sérüléseket szenvedett.