rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. május 26.

Megújul az rchelicopter.hu
Búcsúzunk a régi oldaltól

Nagyon hosszú ideje érlelődött már egy alapos ráncfelvarrás oldalunk életében. És igencsak hosszú utat járt be maga a kivitelezés is, de most révbe ér. Mostantól ezzel a külsővel érhető el az rchelicopter.hu. Még dolgozunk rajta, még sokat alakítjuk, de nagyon itt volt már az ideje. Az előző oldal közel 8 évig üzemelt.

Megújul az rchelicopter.hu
Az rchelicopter.hu előző változata

Az első cikk egészen pontosan 2010. szeptember 30-án került ki a weboldalra. Aztán az első közel négy évben rendszeresen frissült a tartalom, majd ahogy az RC helikopterek világa is hanyatlásnak indult, az oldal is csendes szendergésbe került.

A legtöbbek számára talán úgy tűnhetett, hogy kicsit meg is halt, de a háttérben már készültek a tervek. Nem titok, nem vagyunk egy profit-orientált szervezet, egyikünk sem ebből él, kicsit a munka és a hétköznapok is háttérbe szorították a fejlesztést. De az igazi ok, hogy a tartalom nem frissült, ennél sokkal prózaibb.

A technológia bizony nagyon elhaladt mellettünk, és nehézkessé vált a tartalom szerkesztése. A szerkesztőfelület egyre több komponense vált használhatatlanná az újabb és újabb böngészők elterjedésével. 

Hogy mást ne mondjak, a teljes képfeltöltő felületünk használhatatlan, mióta a Microsoft megszüntette a Silverlight natív támogatását, és az az Internet Explorer nélkül meg se mozdul.

Így nem maradt más hátra, mint gőzerővel lefejleszteni egy teljesen új oldalt lehetőleg a tartalom elvesztése nélkül. És itt jött be a következő probléma. Ha bővítjük a tartalmat, annak az áttelepítése a jelenlegi oldal alá még bonyolultabb lett volna.

De hol tartunk most?

Kész a rendszer, még van mit csinosítani, fejleszteni, tuningolni rajta, de megy. Minden korábbi tartalom elérhető az archívumunkban, bár egy jelentős részénél még akadnak HTML5 megjelenítési gondok, esetenként nem működő linkek, de igyekszünk ennek a végére érni.

Viszont mostantól az új tartalmak megjelenítésére is van lehetőségünk. Van is mit, mert anyag az van bőven. Visszamenőleg is, meg aktuális tartalmakat is meg tudunk jeleníteni végre.

És igen, az oldal megy mobileszközökön is. Reméljük, hogy követni is fogjátok, mert az RC helikopter modellezés nem halott, ahogy az rchelicopter.hu sem.

Megújul az rchelicopter.hu

  • Az rchelicopter.hu megújult fejléce
  • Az rchelicopter.hu címlapja
  • Így nézett ki a szerkesztőben a cikklista
  • Íme a cikkszerkesztő, ahol a tartalom készül
  • Tartalom szerkesztés alatt
  • A cikk beállító felülete
  • Képfeltöltés...
  • Újabb UPLOAD probléma

Kapcsolódó oldalak