rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. május 26.

Az rchelicopter.hu új oldala
Hol tartunk, mi fog még változni

Most, hogy a felújítás első lépcsője befejeződött, és végre láhatóvá vált az új oldal, még nem tekinthető minden lezártnak. Értelemszerűen vannak hiányzó tartalmak, nem minden eszköz lett még beillesztve, de ami elérhető az alapvetően (reményeink szerint) hiba nélkül, vagy kevés kisebb hibával működik.

Az rchelicopter.hu új oldala
Az rchelicopter.hu első új címlapja

Maga az oldal teljes funkcionalitásában elérhető és működik. Reményeink szerint az összes régi tartalom helyesen át lett irányítva az új oldalakra, így kevés "törött" linket sikerült benne hagyni. De persze ezt folyamatosan ellenőriznünk és követnünk kell. Nagyjából még 500 oldalt kell egyesével végig venni. A legtöbb esetben csak megnyitjuk, módosítunk egy picit a szerkezetén, és kész, de jópár esetben (főleg a régi oldalaknál) ennél bonyolultabb a helyzet. Aki jártas a témában, azt tudja, hogy az első időkben a youtube például Macromedia majd Adobe Flash alapú lejátszókat használt, amelyek nem is IFRAME oldalakba, hanem OBJECT elemekbe voltak beágyazva, és igen, van még olyan oldalunk, ahol ez ma is így van, márpedig a flash időközben kiszorult a böngészőkből.

Igen, az új oldal teljes egészében HTML 5 kompatibilis, és támogatja a mobil megjelenést is, tehát akár útközben vagy két start között, repülés közben is látogatható. Az új képnézegető alkalmazásunk is tesztelt jópár mobilon, igaz mi nem használunk Apple termékeket, így az iPhone a tesztelésből kimaradt. Hamarosan arra is sort kerítünk, de ha valami szarvas hibával találkozol, és visszajelzed nekünk a facebook oldalunkon keresztül, azt megköszönjük. Ugyanígy hálásak vagyunk az esetleges hibák visszajelzéséért minden más esetben is.

Lesznek még bővítések, lesznek még módosítások, de először most a tartalmat kell végig nézni, és ez se kis feladat.

GDPR

Ez a négy betű nyomorította meg az IT világ szakembereinek az életét az elmúlt időszakban. Talán nem is véletlen, hogy az rchelicopter.hu is most indul el az új változatában, habár az időzítés véletlen. Viszont ez az oldal jelenleg teljesen GDPR kompatibilis - éppen ezért egyenlőre sem regisztrálni, sem bejelentkezni, sem semmilyen egyéb felhasználói funkciót elérni egyenlőre nem lehet.

Egy része még nincs kész, más része viszont az adatvédelmi szabályok megírásának hiányában nem elérhető. A szabályokat már írjuk, de millió más dolgunk is van (nem csak rchelicopter.hu) így ez még várat magára. Különben is, nem vagyunk profitorientált társaság, nem tevékenykedünk üzletszerűen, nem is kezelünk felhasználói adatokat. Az rchelicopter.hu egy hobbi / információs oldal a szavak minden értelmében.

Milyen egyéb változások várhatók?

A tartalmat mostantól jóval sűrűbben frissítjük, hiszen elhárult minden olyan akadály, ami ezt nehézkessé vagy esetenként lehetetlenné tette. Lesznek újabb és újabb funkciók, gondolkodunk egy-két "közösségi" jellegű szolgáltatáson is, hogy a helikoptermodellezést segítsük. Hiszen ez a hobbink, ez az életünk.

Lesznek meglepetések is, amikről egyenlőre még nem akarunk beszámolni. 

Tehát érdemes az oldalt mostantól követni, mert ismét él és élni fog.

Kapcsolódó oldalak