rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. június 14.

RC modellezés népszerűsítése
A BPMSE és az EMH tartott népszerűsítő bemutatót

A Budapest Modellező Sportegyesület és az Első Magyar Helikoptermodellező Sportegyesület tartott interaktív bemutatót speciális nevelési igényű gyerekeknek Kőbányán, a Pannonhalmi Béla Általános Iskola családi napjának keretében. A bemutatón nem csak magát a repülőeszközöket hanem az ahhoz kapcsolódó tevékenységeket is megmutatták.

RC modellezés népszerűsítése

Ahogy az ilyen rendezvénveiken lenni szokott, a gyerekek nem csak megnézhették hanem meg is ismerhették a modellezést kicsit közelebbről. Ehhez a modellezők speciálisan ilyen alkalmakra készített eszközöket használnak a már megszokott szimulátoros kipróbálási lehetőség mellett.

Ilyen eszközök a gumis röppentyű, amely a helikopter autorotációjához hasonlatosan száll le a földre, miután azt egy csúzlival kilőtték. Ez a legegyszerűbb módja megértetni, hogyan is repül a helikopter.

További eszköz a golyós egyensúly-szimulátor, amivel a gyerekek megismerhetik, mennyire nehéz egyszerre több dologra odafigyelni. Az eszközt rádióval lehet vezérelni, és a ciklikus bot használatát hivatott szimulálni. A berendezés tetején levő tányérban van egy fémgolyó, amelyet a rádió segítségével a tányér közepére kell terelni, és ott is tartani.

A rendezvény végén a gyerekek meghívót kaptak a hétvégi gyereksziget rendezvényre is.

RC modellezés népszerűsítése