rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. július 17.

White Horse Fun Fly 2018
Örömrepülés

A mostani hétévége tele volt programokkal az RC helikopterek szerelmeseinek. Az egyik ilyen volt a White Horse Fun Fly Westbury-ben, ahol több mint száz ember gyűlt össze, hogy nagyszerűvé tegyék a hétvégét. Egy nagyon barátságos parti volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

White Horse Fun Fly 2018

Nagyon jó volt látni a legfiatalabb generációt. Két meglepetés volt: az egyik Mr. Kyle Dahl repülése.

De valószínűleg a legérdekesebb George Isaacs folyamatos fejlődése mellett, a kicsi ausztrál Rhys Wyatt volt az ő 9 évével és a repülési tudásávál. Sokkolóan jó a srác, és nincsenek kétségeim afelől, hogy pár éven belül a master-ek között lesz. Őszintén szólva, már most nagyon jó esélye lenne bármelyik nemzeti bajnokságot megnyerni.

Ha nem ismered őt, ahogy sétál a starthelyre a gigantikus 700-as méretű helijével, némi függeszkedést, valószínűleg pár flip-et, talán egy legyezőfordulót, loop-okat és egyszerű manővereket vársz. De heli csak felpörög, azán felhúz a levegőbe, hogy megcsinálja az első halálspirált, amit egy helyben tartott káosz követ, aztán egy kúp nyolcas, piro-kúp, piro tic-toc-ok, lecsapás és így tovább. Próbáltam pisolgni, vagy becsukni a szemem egy pillanatra, de nem tudtam. Csak álltam ott keresve a szavakat, hogy mondjak valami okosat, de ez által a kishaver által művelt show leblokkolt, és nem értettem, hogy amit láttam az a a valóság maga. Hihetetlen. Négy éves korában kezdett repülni, most kilenc éves és úgy tud replni, mint bármelyik master pilóta. Próbáltam találni egy picike hibát, egy mentést vagy bármit, de nem volt lehetséges.

Mindenki a maximumot tette bele a repülésbe, akár egy versenyen, de stressz nélkül. Még a kevésbé tapasztalt vagy edzett pilóták - mint jómagam - repülhetett, akár szombat délután a helyi klubban. Valószínűleg ez a szabadság tette az esemény annyira jóvá.

A tombola volt az egyik fontos része a rendezvénynek. Köszönhetően a szponzoroknak ( többek között Align-TRex.co.uk, Midland Helicopters, Area51-rc) rengete díj volt, és nagyon sok pilóta és látogató vásárolt még több tombolajegyet.

 

Végül egy nagyon jó hétévégt zártunk. Ha teheted, jövőre ne/se hagyd ki az eseményt.

White Horse Fun Fly 2018