rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. július 17.

XLPower Specter sorozat
Az év helikopterei

Valószínűleg nem túlzás kijelenteni: ez az XLPower éve. A cég jött, látott, győzött. Jött a semmiből, berobbant a világunkba ezekkel a helikopterekkel és legyőzi az összes nagy márkát. Vagy legalábbis egy nagy szeletet visz az RC helikopterek tortájából. De miért és hogyan?

XLPower Specter sorozat

Nyilvánvalóan az XLPower komolyan csinálja mint marketinget és kommunikációt. De a titoknak valami másnak kell lennie. Csak a marketing nem lenne elég, még akkor sem ha elfogadjuk Bill Gates (korábbi Microsoft elnök) híres idézetét

Ha nem tudod jól megcsinálni, legalább nézzen ki jól

Nos, ez nem elég az RC helikopter üzletben. Ha a jól kinéző terméked nem jó, az emberek igen rövid időn belül nem fogják megvásárolni, és te lehúzhatod a rolót. És hátránnyal indulsz, ha az üzleted kínában van. A világ többi része még mindig úgy gondolja, hogy akinai termék rossz minőséget jelent. Így a termékednek még jobbnak kell lennie.

Meg kell változtassuk a gondolkodásmódunkat, amikor ezekről a helikopterekről beszélünk. Nem másolatok, jól megtervezett, tökéletesen megálmodott helikopterek rengeteg pici dologgal, amiktől jók. Mindennek megvan a maga célja, csak egy kis rész készült a látványért. Igaz, vannak szebb helikopterek - bár ez véleményfüggő. De amikor a teljesítményhez és a képességekhez érünk, a személyes vélemény többé nem fontos, kizárólag a rideg tények számítanak. És ez az a pont, ahol a Specter helikopterek nagyon erősek. Összehasonlíthatóak bármelyik másik helikopterrel és még mindig versenyben vannak. A valódi határ nem a helikopterben, hanem a kezeidben és az agyadban van, a helikopter teszi, amit tennie kell.

 

Rendben, ezek jó helikopterek, de mi más szükséges? Van egy csomó másik, amelyik szintén jó. Két kulcspont van: a kitek és az alkatrészek árazása, és a karbantartás-mentes konstrukció.

Ha jól raktad össze a kitet, a megfelelő felszerelést választottad, akkor csak repül. Nincsenek buta problémák, nem esik szét a levegőben, mi több: erős 3D-re és rendkívüli erőkre van tervezve. És ha töröd, nem egy pénzügyi katasztrófa megjavítani. Az árazás teszi őket középkategóriás helikopterekké és mostantra egy népszerű márka lett. Nincsenek kétségeim afelől, hogy gyakorláshoz és tanuláshoz ezek a helikopterek a legjobbak között vannak. Még egy kisebb törés sem pusztítja le öket túlzottan. És ha mégis, a pótalkatrészek olcsók.

És természetesen a jelenlét mindenhol. XLPower nem tart fent homályos relytélyeket a helikopterei körül, azok mindenen eseményen bevetés közben láthatóak jó pilóták kezében. Ez az a titok, ahogy az XLPower csinálja.