rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. július 20.

LEGYEN EREDETI
A SAB Heli Division közleménye

Ugyanaz a sztori újra meg újra. Van egy innovatív cég, amely befektet ezreket és milliókat fejlesztésbe, kutatásba, aztán létrehoz egy nagyszerű terméket. Egy kis idő múlva van egy kínai cég, amelyik elkezdi másolni ugyanazt a terméket más név alatt, de még mindig egy hasonmást.

LEGYEN EREDETI

Elnézést, az a cég reprodukálandónak értékeli a terméket. Természetesen az ár sokkal olcsóbb, nekik nem kell megkeresniük a befektetett pénzösszeget.

A minőség másodlagos kérdés. Hasonlónak néz ki? Amikor igen, akkor jó lesz a parasztnak. Nem csak az eredeti cég lett meglopva, téged is átvertek.

Éppen ez történik a SAB Heli Division-nel, ezért most tették közzé a következő üzenetet a Facebook oldalukon:

Kedves barátaink
Először szeretnénk megköszönni a SAB és a Goblin iránti támogatásotokat. Nem szoktunk efféle hivatalos üzeneteket írni, de néhány fórum bejegyzést olvasva úgy gondoljuk, hogy itt az idő letisztázni néhány félreértést a SAB másolatokra és azok SAB-ra gyakorolt általános hatására vonatkozóan.
Ahogy számos más cég, mint az Apple, Lego, Disney vagy még a DJI is, a SAB áldozatul esett a szellemi terméklopásnak. Nem csak az ötletet lopták el, olcsón újragyártva, hanem borzasztó csapást mértek mind a hírnevünkön, mind a nagy-kínai területi és világszintű üzleti érdekeltségünkön.
Itt a tény: a kínai cég lemásolta a SAB Goblin termékeket és az SAB és kapcsolatai semmiből nem részesültek. A másoló egy törvényen kívüli, és komoly, gonosz történettel bír más egyéb RC márkák másolásában, mint az Align, Scorpion, Mikado és MKS. Az egyetlen ok, amiért törvényen kívüliek maradhatnak, és az SAB nem túl sokat tudott tenni, az a nemtezközi szabadalmi jogok elismerésének hiánya és a szabdalmak kinai regisztrációs folyamata miatt van. Mi több, mint minden jogi ügy, hosszadalmas és bonyolult tud lenni. Mindeközben viszont a támogatóink segítségével a kínai régióban és a világban, mi - ahogy más másolás-áldozatok - szép lassan megkapjuk az elismerést az ötleteinkért és projektjeinkért. 
Az ügy érzékenysége miatt nem tudunk többet nyilvánosságra hozni ebben a pillanatban. Szeretnénk azonban biztosítani titeket arról, hogy a jogi tanácsadóink számos lépést indítottak ezzel kapcsolatban. Célunk, hogy ezt megállítsuk.
A SAB rengeteg erőforrást fektet be az rendezvényekbe, csapat pilótákba és csapatprojektekbe, hogy a lehető legjobb megoldásokat kínálja a mezőn és a helikopterekben. Mottónk "BE ORIGINAL - LEGYEN EREDETI"
Minden alkalommal, amikor rendezvényekre megyünk és látjuk a boldog támogatóinkat, az nagyon megható a számunkra. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk.
Reméljük, hogy látni fogjátok a különbséget a cég, amelyik létrehozta és amelyik csak másolja között. Nagyon szépen köszönjük.

Kérjük gondolkodj, mielőtt másolatot veszel!

Eredeti üzenet angol nyelven:

https://www.facebook.com/sabhelidivision/photos/a.251967841490132.63019.244071865613063/1284240894929483/?type=3&theater