rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2018. november 21.

Phoenix RC
Itt a vége

Egy kis ideje már ez a hír fogadja a phoenix-sim.com -ra látogatókat. Egy egyszerű üzenet arról, hogy annyi év után a fejlesztésnek vége lett. Mi tagadás, tudható volt, mert a csend a cég háza tájáról két dolgot jelenthetett: vagy készülnek valami nagy dobásra, vagy szép csendesen elengedték a dolgot.

Phoenix RC

Sajnos az utóbbi bizonyult igaznak. A nagysikerű szimulátor egy csendes üzenet formájában múlt ki. Sokunknak ez volt A szimulátor, ezzel tanultunk repülni ezzel sajátítottuk el az új manővereket.

Maga a program a 2.0 vagy méginkább a 2.5-ös verzóval vált népszerűvé, ami valamikor 2009 táján jelent meg. Azán a 3-as változatban sok újítás helyet kapott, és szépen sorban jöttek az új változatok, az újabb modellek, a mégújabb helyszínek. A céges fejlesztések mellett felhasználói fejlesztések is elérhetővé váltak. Számos repülőtér, mégtöbb modell lett elérhető.

A hanyatlás valamikor 2015-ben kezdődött, amikor szépen eltűntek a javítások és már az új modelek sem jelentek meg. Hogy pontosan mi az oka a kimúlásnak, azt csak a cég tudná megmondani, vagy talán ők sem, de az egészen biztos, hogy két új konkurens megjelenése és az iparág mélyrepülése nem kedvezett nekik. Eljutottak arra a pontra, hogy befejezik.

Mi pedig őszintén sajnáljuk - de köszönjük Phoenix RC

(Lesz még valódi főnix valamikor?)