rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. február 15.

Collective Pitch Magazine
Úgy tűnik a weboldal többé nem elérhető

A Collective Pitch Magazine nem elérhető jelenleg és ez a helyzet már elég régóta fennáll. Egy szimpla üzenet fogadja a látogatót, amelyben azt írják, hogy pár frissítést csinálnak és hamarosan visszatérnek. De ez egy ideje már így van.

Collective Pitch Magazine
A weboldal jelenleg

Mi több, a Facebook oldaluk sem frissült tavaly nyár óta, ami alapján leginkább leállásra kell gondoljunk. Próbáltuk elérni őket, de ezidáig nem érkezett válasz.

A Collective Pitch Magazine az Egyesült Államokban üzemelő weboldal volt, nem túl régen indult, egészen pontosan 2017. októberében, de igen érdekes tartalmakat szolgáltatott főleg Bert Kammererék köreiből. Nem tudjuk, mi volt az üzleti modell, de láthatóan nem sikerült elérni a célt. maga a weboldal nem volt a legjobb kivitelezés, de a mi területünkön jellemzően nincs idő és lehetőség a nagyok szintjére fejleszteni valamit. Az utolsó időkben előfizetéses szolgáltatásra próbáltak váltani, de ez a folyamat aztán elakadt.

Azt csak halkan tennénk hozzá, hogy ebben a hobbiban az előfizetéses modell - a meglátásunk szerint - egyszerűen nem működik. Nincs hozzá elég olvasó, a közösség túl kicsi. A mi esetünkben is a szándék viszi előre az oldalt, mert a "profit" egészen biztosan nem motiváló tényező.

Sajnálatos, hogy egy nagyszerű kezdeményezés ilyen gyorsan kifulladt, de megértjük, ha csak utólag tapasztalták meg, hogy mekkora munka egy ilyen oldal hatékony üzemeltetése. Ez akkor is minden napos feladat, ha nincs is tartalom minden nap. És aki azt képzeli, hogy ebből jól meg lehet élni, azt ki kell ábrándítanunk - és mi már lassan tíz éve csináljuk.