rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. március 21.

FRISSÍTVE: Problémák a Goblin Kraken bevezetésében
Rendelés nyitva! Nem minden ment jól

Nem kell aggódni, a helikopterrel minden rendben van, de néhány probléma jelentkezett a helikopter bevezetése körül. Ez nem befolyásolja az elcsúsztatott kiadási időpontot, ami május 2. lesz, de úgy látszik, a végső kiskereskedelmi ár nyilvánosságra hozatala hiba volt a SAB részéről.

FRISSÍTÉS

(Az eredeti cikk alább található)

Tekintettel a helyzetre - miszerint egyes kereskedők nem tartották tiszteletben a SAB előírásait - a SAB hivatalosan megnyitotta az előrtékesítési periódust.

Szintén tekintettel a BREXIT folyamatára és annak bizonytalan kimenetelére a leendő magyarországi vásárlóknak a spanyol Area51-RC-t ajánljuk, akikért kezeskedünk és akik prioritást ígértek a magyar vásárlóknak. A rendeléshez a heli árának 30%-t kell a rendeléskor kifizetni, a fennmaradó részt pedig a kézbesítés megkezdésekor.

Rendelés...

... az eredeti cikk itt folytatódik 

Ahogy azt a SAB Heli Division ma reggel megerősítette, az összes dátum és hivatalos ár végleges. A helikoptert kiadni, és az első példányokat postázni május 2-án fogják. Az európai ár €1069, míg az USA-ban $1069 lesz (az amerikai ár nem foglalja magában az adókat, az európai igen). A hivatalos előrendelés kezdete április 22. A kereskedők kedvezményeket és akciót nem alkalmazhatnak a nagyon magas igény okán. Ahogy az korábban már megírtuk, van késés az eredeti tervekhez képest, és a SAB-nak el kellett halasztani a kiadási dátumot, emiatt a nagy igény miatt.

Néhány nagykereskedő és kereskedő nem követi a SAB szerződésében foglalt szabályokat, mivel senki nem listázhatja a Kraken-t, senki nem fogadhat be előrendelést a hivatalos előrendelési dátumig. Ez azért történhetett, mert az ár és a cikkszám ismert, így a terméket technikailag be lehetett listázni. Az összes olyan kereskedő, aki belistázta a terméket és befogad előrendelést, megsérti az egyébként nagyon szigorú szabályokat, és minden olyan kereskedő, aki követi a SAB utasításait, komoly versenyhátrányba kerül. Mindezen túl: az ügyfelek, akik most rendelnek nem vehetik biztosra, hogy előbb kapják meg a Kraken-t, mint a korrekt kereskedőktől vásárolók.

Ahogy azt Bert Kammerer is elmondja a BKPodcast 35. részében: a kereskedők regisztrálhatják az ügyfelek igényeit bármilyen hagyományos módon (telefon, e-mail, stb...) de hivatalos előrendelés az előbbi dátum előtt nem történhet.

És ez egy igen komoly probléma, főleg az Európai Únióban. Azok a kereskedők, akik nem Eurozóna országban tevékenykednek nem tudják és nem hirdethetik még az áraikat, így például az Egyesült Királyságban levő vásárlók olyan kereskedőktől rendelhetnek, akik más országokban vannak és nem követték ezeket az utasításokat. Ez nem jelenti azt, hogy előbb kapják meg a helikoptert, viszont azt jelenti, hogy a brit kereskedők komoly károkat szenvednek el. Ez igaz a Midland Helicopters-re, az Align-TRex Models-re és a Hely-shop.co.uk-re is, mivel ők mind betartották a SAB utasításait, és egyik sem jelentett még be brit árat.

Ha tervezed, hogy rendelsz egyet magadnak - ahogy azt Bert Kammerer is kérte: 

lépj kapcsolatba a megszokott üzleteddel, jelezd nekik, hogy szeretnél egyet, de ne fizess és ne rendelj április 22-ig!

Összes hír a SAB Goblin Kraken helikopterről