rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. április 2.

Egy forradalmi modell: Tarot 550/600
Az RC helikopter újratervezése

Úgy néz ki, mint egy autobot a Transformers-ből. Azt várja az ember, hogy feláll és átváltozik egy antropomorf lénnyé. De ez éppenséggel egy helikopter és nem egy rossz fajta. Minzhi Zhi a Tarot-nál úgy döntött, hogy tervez egy különleges, de működő koncepciót. És ez most a Tarot 550/600.

Egy forradalmi modell: Tarot 550/600
Tarot 550/600 / Forrás: Minzhi Zhi - Tarot

Ez a helikopter a Thailand Heli Bowout 2019-en volt látható és sokkolta az embereket. A koncepció annyira szokatlan, hogy rengeteg kérdést vetett fell.

Például, van kabinja? Nem, ez a helikopter a kabint és a vázat integrálja egyetlen nagy és jól tervezett karosszériába. Ez a váz ad helyet a motornak, a szabályzónak és az elektronikának, ide értve a szervókat és az FBL egységet, mindezt az előkészített helyeken, és még az akkumulátorok is teljesen be vannak csomagolva, be vannak takarva, így a törésvédelem jobb, mint a legtöbb egyéb helikopternél.

Ez a váz moduláris, így ha törik, nem mindent kell kicserélni. A modulok száma egyenlőre még titok, ahogy a felhasznált anyagok is. És ez az ok, amiért a helikopter még nem elérhető. Ahogy mi tudjuk, a gyártási szakasz még fejlesztési fázisban van, és várhatók még változások a végső modellen. Menzhi Thi több, mint 500 órát töltött a fejlesztéssel eddig, de úgy döntött, a modell nem kerül kiadásra, amíg az nem tökéletes.

A helikopter szíjhajtású, viszont nem minden alkatrésze teljesen új, néhány komponens korábbi Tarot modellekről jött. Ez a verzió az 550/600, viszont 700-as méretet is terveznek belőle kiadni, ennek a verziónak a sikeres bevezetését követően.

Sajnos a helikopter még nincs a piacon, és továbbra sem lehet tudni, hogy mikor lesz elérhető. A jövőbeli ára szintén nem ismert ebben a pillanatban. A helikoptert valóban a Thailand Heli Blowout 2019-en mutatták be, de nem repült, mivel nem minden része készült még el.

Nyomon követjük a modell fejlesztését, további infókat fogunk megosztani, amint az lehetséges.

Egy forradalmi modell: Tarot 550/600