rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. május 27.

Oxy 5 egyirányú rendszerének visszahívása
A minőség-ellenőrzés egy potenciális problémát fedezett fel

Luca Invernizzi az Oxy Helicoptertől az új Oxy 5 egyirányú rendszerének visszahívását jelentette be, hogy megelőzzék a sorozatos töréseket vagy a lehetséges sérüléseket. A cég arra kéri az összes új Oxy 5 tulajdonost, hogy ne repüljön az új helikopterrel, amíg az érintett rendszer nincs kicserélve.

Oxy 5 egyirányú rendszerének visszahívása
Forrás: Oxy Helicopter

Az Oxy minőség-ellenőrzése által felfedezett probléma a repülés alatt a meghajtás elvesztését okozhatja, más szavakkal: a kuplung képes felengedni a repülés alatt. A lehetséges hiba nem érinti az összes helikoptert - ez egy gyári összeszerelési probléma, viszont lehetetlen azonosítani, hogy melyik rendszer érintett és melyik nem, így az Oxy visszahívja az összeset. A cég feketéről ezüstre változtatja az egyirányú rendszer színét, hogy megkönnyítse az új rendszer beazonosítását.

Az összes Oxy 5 tulajdonost arra kérik, hogy ne repüljön a fekete egyirányú rendszerrel. Az ezüst kockázatok nélkül repülhet.

Az Oxy Helicopter közvetlenül, e-mailben tájékoztatja az összes új tulajdonost, forgalmazót, képviselőt, és a cég ezen a héten megkezdi a cserealkatrészek szállítását, mivel a gyárnál az összeszerelési eljárás mostanra kijavításra került. Az Oxy Helicopter elnézést kér a problémáért, remélhetőleg törést ez eddig nem okozott. 

Az eredeti Facebook üzenet: