rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. június 11.

Helifest 2019 most hétvégén
Pár igen izgalmas dolgot is ígérnek

Most hétvégén lesz a legnagyob brit RC helikopteres esemény, a Helifest, amely a Weston park Model Air Show részeként kerül megrendezésre. Rengeteg program, újdonságok, várás, bemutatók, ... és hatalmas tömeg várható a három napos rendezvényen.

A Helifest sikere abban rejlik, hogy együtt tartják a britek legnagyobb repülős rendezvényével, a Weston Park Model Air Show-val. Maga az esemény egy hatalmas parkban kerül megrendezésre, de a két rendezvény azért elkülönül, viszont teljes az átjárás, aki az egyiken bent van, a másikon is. Így a három napos hétévége alatt 10-15 ezer ember fordul meg, igaz a Helifest azért jóval kevesebb látogatót vonz, mint maga a Model Air Show.

A külföldi pilóták

A rendezvényen bemutatók, és egy teljes hétvégés verseny is megtartásra kerül, így a britek közül szinte az összes pilóta jelen lesz, de a nemzetközi mezőny is szépen képviselteti magát. Már most tudjuk, hogy repül a Helifesten: Simone Zunterer, Raquel Bellot, Yan Müller, Robin Lipke, Antonio Gomez Rosado, Dunkan Bossion (és még sokan mások, de a listát még várjuk a szervezőktől).

 

Britek

A briteket felsorolni is nehéz, akinek egy kicsit is ismert neve van, az jelen lesz. A teljeség igénye nélkül: Rachel Plant, George Isaacs, Dave Fisher, Summer Fisher, Ethan Williams, Aaron Cole, Alan Robinson, Ivan Adams, Mariusz Jastrzembski, Nick Stroud, Alex Hawtin és még sokan mások. A pilóták száma a 60-80-at éri el.

Helikopterek

Természetesen a helikopterek és az idei újdonságok sem maradhatnak el, így lesz SAB Goblin Kraken, Mikado Glogo 690, Oxy 5, soXos Strike 7, és...

A világon először Tarot 550/600 a levegőben

A nagyközönség most láthatja először élőben repülni a Tarot forradalmian új helikopterét, a Tarot 550/600-at. Minzhi Zhi, a tervező a modellt a Helifesten mutatja be repülés közben.

Gyártók, támogatók

De a gyártók közül sincs hiány. Még mindig nem tudjuk a teljes listát, de hivatalosan itt lesz az SAB Avio és az SAB Heli Division, a Kontronik. Az XLPower az Egodrifttel együtt érkezik, és ráadásul az XLPower saját tombolát is tart a rendezvényen.

De a helyiek sem maradnak ki a dologból. Az Align T-Rex Models több akcióval és meglepetéssel készül a hétvégére. A Midland Helicopters a másik állandó kiemelt támogatója a rendezvénynek, igaz ők eddig még nem jelentettek be semmi különöset. A Hely-shop.co.uk a teljes csapatát indítja a versenyen és tudomásunk szerint ők is készülnek egy-két dologgal a hétvégére.

És ez csak az, amiről eddig tudunk és már megerősítést nyert. A három napos hétvége tele lesz programmal, látnivalóval, izgalommal. Egyetlen dolognak kellene jónak lennie még: a brit nyárnak, ami egyenlőre nem tűnik túl jónak, de reméljük, hogy az előrejelzés nem válik be. Ez itt elő szokott fordulni.

Mi a teljes hétvégén a rendezvényen leszünk, és ha - a GSM technika idén lehetővé teszi - élőben jelentkezünk a Helifestről.

Helifest 2019 most hétvégén