rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. június 18.

Helifest 2019 - ismét egy csodálatos év
Rövid összefoglaló és a versenyeredmények

A Helifest 2019 erre az évre bezárta kapuit, de a visszaszámlálás a következőhöz elkezdődött. A Helifest 2019 még nagyszerűbb, jobb volt, mint az előző években. Az időjárás ellenére számos pilóta, még több látogató volt a Helifesten, és az összes versenyfordulót, demót és programot meg lehetett tartani - bármiféle törlés nélkül.

Helifest 2019 - ismét egy csodálatos év

Ebben az évben a Helifestnek új szponzorai, új cégek is jelen voltak, a Heli-Professional a soXos helikopterekkel és a Tarot csatlakozott az ismert szponzorok táborához, az AT Modelshez, A Midland Helicoptershez, az SAB-hoz és az XLPowerhez, az Egodrifthez, az Alignhoz és a Team Mikadohoz, és ebben az évben először a brit Heliy-Shop is hivatalos szponzora volt a hétvégének.

Különböző problémák miatt, leginkább a viharos szél okán rengeteg törést kellet végignéznünk, sokkal többet, mint általában. De még látványosabb bemutatókat és repüléseket is láthattunk. Az egyik legemlékezetesebb pilóta és repülés a versenyben Rachel Plant & Bret Haughton azaz Ironman műsora volt. Nagyszerű koreográfia, fantasztikus ötlet, gyönyörű repülés volt. Nehéz bárkit kiemelni mások megsértése nélkül, mert az összes repülés lenyűgöző volt. Dunkan Bossion ismét megmutatta a tudását, de Marius Gehle-nek is emlékezetes repülései voltak. Mindegyik, a Soxos, az ATModels, a SAB, a Hely-shop csapatok megmutatták, miért szeretjük ezt a hobbit.

Két premier is volt a hétvégén: a Tarot 550/600 először a Helifesten volt látható akció közben a világon.  was presented in action to the public first time in the world at Helifest. Szintén világelső volt az új Egodrift 2520HS 1880kV 450 méretű motor leleplezése.

A külföldi pilóták listája is megjegyzendő: Kyle Dahl, Robin Lipke a Mikado-tól, Raquel Bellot, Gabriele Rovere, Yan Müller a soXos csapatból, Marius Gehle XLPower/Egodrift, Dunkan Bossion, Filip Ban a SAB-tól.

A jótékonyság a Helifest része minden évben. A látogatók 1391 fontot adtak össze a "Children with Cancer UK"-nek, azaz a "Rákos gyermekek az Egyesült Királyságban"-nak.

Versenyeredmények

Sport kategória

 1. Andy O'Leary
 2. Nick Stroud
 3. Mike Francis
 4. Rory Mac Sweeney
 5. Mick Platts
 6. Thomas Edwards
 7. Alan Robinson
 8. Szalontay Gábor
 9. Stephen Boardman

 

Inters kategória

 1. Ivan Adams
 2. Summer Fisher
 3. Duncan Khan
 4. Rachel Plant
 5. John West
 6. Bill Gwinneth
 7. Jim Saunders
 8. Chris Morris
 9. Ricardo Smith
 10. Dean Tamsett
 11. Mike Revuke

Pro kategória

 1. Duncan Osbourn
 2. Aaron Cole
 3. Alex Hawtin
 4. Callum Henson
 5. Dave Fisher
 6. Stuart Smith
 7. Ethan Williams
 8. Mariusz Jastrzembski
 9. George Isaacs
 10. Simon Hildrew

Gratulálunk mindenkinek!

Most, és az elkövetkezendő napokban dolgozzuk fel a teljes tartalmat. Még több videó és fénykép lesz elérhető hamarosan

Helifest 2019 - ismét egy csodálatos év