rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. július 18.

Global 3D 2019
Szombati összefoglaló

A Global 3D második napja még sűrűbb volt, mint a péntek. Az első forduló második részét ezen a napon tartották, valamint a gyorsasági kupa is ezen a napon végződött. Az éjszaka folyamán kellett volna megtartani az éjszakai repüléseket, de az esti órákban érkező eső ezt lehetetlenné tette.

Global 3D 2019
Fényképek: Bogdán Zsuzsanna / Rengeteg kép a galériában,kattints...

Szombaton a freestyle fordulók kerültek megrendelésre mind az Expert, mind a Master kategóriákban, valamint a Flight to music (zenés repülés) a Master kategória versenyzőinek. Minden repülés rendben zajlott a felhők által okozott fényviszonyok ellenére, így a nap nem volt annyira napos, mint a péntek. Több törés is történt, például Jason Lin törte össze a Specter 700-asát, egy szép visszapattanás formájában. Lukas Vacek szintén megtörte a Goblinját, és Heng Kitchana is az "ingyen szabadulhatsz a börtönből" sárga kártya kijátszására kényszerült egy igen látványos törés okán.

A nap vesztese Lukas Bißlich volt. repült egy nagyon szépet, de a freestyle eredményeit törölték, mivel a bírók úgy látták, hogy átlépte a biztonsági vonalat. A Global 3D szabályai szerint, ha a pilóta a sárga bólyák vonala fölé repül (biztonsági vonal), a fordulót nem értékelik, és az eredmény nulla pont lesz. Lukas megpróbált fellebezni, de azt a bírók elutasították.

A bemutatók nagyon látványosra sikerültek. Dunkan Bossion, a birók egyike kétszer is repült: egy ámulatba ejtőt a SAB Goblin Krakennel, bizonyítandó, hogy miért is választották bírónak, majd a Tortuga repülővel. Kyle Stacy egy füstölős bemutatót tartott a Krakenjével. Az egyik legemlékezetesebb bemutató azonban az Egodrift demója volt, ahol Ludovic Abrignani és marius Gehle törték össze egymás helikoptereit. Ludovic Goblinja kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst, de Marius Specter 700-asa több darabban ért földet. A Goblin gyakorlatilag felszeletelte a Spectert.

Egodrift demo - collision at 8:56

A Kontronik egy nagyon szép bemutatót repült Heiko Fischerrel és a scale CH-46 tandem helikopterrel, amelyet számos másik helikopter követett kötelékben. Mind az Xnova, a SAB, a GAUI, az XLPower nagyon jó demókat tartottak, ezek a videók elérhetők (lesznek) a Youtube-on.

Szintén emlékezetes, a Girls United. Kim de Weese két év kihagyás után először repült - anyuka lett - és Simone Zunterer igen nőies stílusban tűnt fel a starthelyen: magassarkú cipő, szoknya, akár egy partiban. Nem túl tipikus dolog, hogy egy hölgy repül, de az igazán különleges, amikor ezt magas sarkúban és szoknyában teszi. Egy igazi HŰHA pillanat. Rachel Plant repült a bal szélen, jobb oldalon pedig egy új csapattag, Joelina Klages mutatkozott be.

Gyorsasági kupa eredmények

A gyorsasági kupa végeredményét szombaton hirdették ki.

  1. Marc Rodewald
  2. Miles Dunkel
  3. Ryan Chiu
  4. Diego Torazza
  5. Peter Hsiao

Éjszakai repülés 

Az éjszakai repülés törlésre került. Sajnos az eső este 7 körül megérkezettés nem is állt el a kora reggeli órákig, így a verseny lehetetlenné vált. A Global 3D este 10 körül jelentette be a törlést.

Global 3D 2019