rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. augusztus 8.

Az Egodrift elhozza Kan Poonnoit a Heliwoodra
Az IRCHA dupla győztese először repül Magyarországon

Utolsó utáni pillanatban történ, de az Egodrift képes volt elintézni Kan Poonnoi útját Magyarországra. Kan - az IRCHA 2019 dupla győztese, a Global 3D Master kategóriájának harmadik helyezettje - a Heliwoodon repül majd, és ezzel a hong-kongi cég történelmet ír Magyarországon.

Az Egodrift elhozza Kan Poonnoit a Heliwoodra

Kan útját az utolsó pillanatban sikerült megszervezni, az EMH SE - a szervező - Kant múlt szombaton jelentette be. És az ok, hogy ez miért is történelmi pillanat: Kan lesz az első nem európai RC helikopter pilóta, aki Magyarországon repül, és ő az eddigi legsikeresebb Magyarországra érkező pilóta.

Kan előtt még sose fordult meg Master kategóriájú pilóta - kivéve az egyetlen magyar résztvevőjét a 3D Masters 2011-nek Master kategóriában, Mojzes Józsefet. Kan a harmadik helyet érte el a legutóbbi Global 3D-n, Master kategóriában a hollandiai Venloban. 

Kan a lenyűgöző freestyle repüléseiről ismert, az az ő száma. És Kan az a a pilóta, aki még a nehéz helyzeteket is képes nagyon jól kezelni, ahogy azt a Global 3D-n is bizonyította. Amikor valami nem jól megy, mint például egy repülés közben meghibásodott farok, képes volt a helyzetet megmenteni, mindez köszönhető a villámgyors reakcióinak..

És mit várhatunk tőle? Őrületes repülést és egy igazi show-t Kan Poonnoi stílusában. És ki tudja, mi más van még az Egodrift tarsolyában, mivel nekik mindig van valami egyedi meglepetésük a rendezvényre, amin részt vesznek. Talán az emberek a Heliwoodon valami újdonságot is láthatnak a cégtől.

És ez egyedi alkalom is Kelet-Európában, mivel Kan vagy hozzá mérhető pilóta nem nagyon jellemző errefelé. Ez egy kihagyhatatlan lehetőség de nem csak a magyaroknak, hanem a környező országokban élőknek is. Nagyon valószínű, hogy legközelebb a Rotor Live-on lesz lehetőség Knnal találkozni a németországi Iffezheimben, a következő évben,

De még maga az Egodrift is először vesz részt a Heliwoodon, és nem csak képviseltetik magukat, maga a cég lesz itt. Ez szintén történelmi pillanat, mert az Egodrift előtt  gyártó soha előtte nem vett még részt rc helikopteres rendezvényen. 

Az Egodriftnek köszönhetően a Heliwood még egy céget lát vendégül a legmagasabb szinten, ez pedig a Tarot. Így lehetséges, hogy az éppen csak kiadott Tarot 550 és 600 a Heliwoodon élőben is megnézhetők lesznek, és ez lesz a modellek kelet-európai bemutatója is egyben.

A Heliwood előtt a modellt a Helifesten, majd a Global 3D-n lehetett látni, A Heliwood a harmadik alkalom, amikor a helikopter a közönségnek is bemutatásra kerül. Alig néhány van belőle Európában, és egyetlen egy sem Kelet-Európában. Az Egodrift nagyon sok dolgot hoz Magyarországra.  Megéri kijönni a Heliwoodra, Halásztelekre augusztus 17-18 között.