rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. szeptember 28.

Oxy 2 autorotációval
Érkezik az egyirányú csapággyal szerelt főfogas

Mint az ismer, az RC helikopterek ebben a méretben nem igazán híresek az autorotációs képességeikről. És az Oxy 2 nem is tetette, hogy képes lenne rá, de a megközelítés egy kicsit szigorúra sikerült. Ez most változni látszik, mivel az egyirányú csapággyal szerelt rendszer érkezik a helikopterhez.

Oxy 2 autorotációval

Az Oxy 2-ről szóló angol nyelvő cikkünk nem régen jelent meg, amiben leírtuk, hogy ennek a rendszernek a hiánya még egy kicsit minket is meglepett a próbarepülések alatt. Úgy tűnik, hogy ez most változni fog, és a helikopter megkapja at egyirányú csapággyal szerelt főfogaskereket - igaz ez csak kiegészítésként érkezik, nem az alapértelmezett főfogas lesz.

A főfogas lehetővé teszi a főtengely számára, hogy függetlenül forogjon az egyik irányba, ezáltal a motor kikapcsolása nem fogja leállítani a forgószárnyat. Ennek az egyik következménye, hogy a leszállás puhább lehet throttle hold mellett is, mivel a forgószárny önforgása által termelt felhajtóerő hosszabb.

A rendszer hasonlóan fog működni, mint az Align T-Rex 250-ben használt, ami azt jelenti, hogy a farokrotor nem része az autorotációnak, kizárólag a forgószárny fog önforgásba kerülni.

Az OSP-1376 upgrade alkatrész amerikai ára $39.20 lesz (adók nélkül), ezért az európai árat olyan € 40 azaz olyan 13 ezer forint körül várjuk (adókkal együtt). 

Oxy 2 autorotációval