rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. október 21.

Spirit 2: Forradalmi megoldások
Bejelentették az új flybarless (FBL) rendszert

A cseh Spirit System a közelmúltban jelentette be az új Spirit 2 FBL rendszert, amit minden 250-800-as méretű RC helikopterhez ajánlanak, és RC repülőgépek is használhatják. Az új FBL-nek néhány nagyon érdekes, világelső műszaki megoldása is van.

Spirit 2: Forradalmi megoldások

Ilyen a 12 tengelyes giroszkóp érzékelő, azaz ez az első FBL rendszer a világon, ami ezt a technológiát alkalmazza. A Spirit 2 minden manővernél rendkívül sima és pontos irányítást ígér, és kevésbé érzékeny a rezgésekre, mint bármely hasonló eszköz.

Ahogy a Spirit System tájékoztatott bennünket, az FBL összes csatlakozója védett a helytelen vezetékezés miatt bekövetkező esetleges károkkal szemben. A leégés elleni védelem szintén széleskörű, azaz minden, amit az FBL-hez csatlakoztatunk, elkülönül az FBL processzormagjától. Ez az oka annak, hogy ha egy meghibásodott eszköz is csatlakozik az FBL-hez, az nem befolyásolja az eszköz működését. Az előző Spirit modellhez képest az a legszembetűnőbb különbség, hogy a korábban felül lévő csatlakozó aljzatokat áthelyezték a doboz rövidebb oldalára, ami – a gyártó ígérete szerint – az egy darabból álló nyomtatott áramköri kivitelezés miatt nem befolyásolja a szerkezet megbízható működését.

A Spirit 2 "aero firmware"-el is működik, azaz kompatibilis lehet a repülőgépekkel is. Ez a lehetőség nem korlátozott, és nem jelent többlet költséget sem. 

A Spirit 2 teljes mértékben támogatja a GeoLink-et (GPS / GNSS), de mentési és stabilizációs funkciókat is kínál, ugyancsak többlet költség nélkül.

A Spirit 2 már kapható a Spirit Systemnél 3.899,- cseh korona (+ áfa) áron, ami körülbelül 48.000 Ft (+ 21% ÁFA az EU-n belül).

 

Spirit 2: Forradalmi megoldások