rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. október 31.

Évadzáró örömrepülés Halásztelken
Kiváló időjárás, látványos repülések

És persze felhőtlen öröm meg "Tetris Challange". A Halásztelek és Környéke RC Helikopteres Csoport (HKHCS) – együttműködve az Első Magyar Helikoptermodellező Sportegyesülettel (EMH) – 2019. október 26-án tartotta a magyar RC helikopteres társadalomnak meghirdetett, idei, évadzáró örömrepülését.

Évadzáró örömrepülés Halásztelken

Természetesen nem ez volt az első, és persze nem is az utolsó évadzáró örömrepülés Halásztelken. Ismerve a hazai RC helikopteres sport nem túl rózsás helyzetét, a HKHCS szervezői egyáltalán nem gondolták volna, hogy ilyen figyelemre méltó létszámban vesznek részt majd a rendezvényen kiváló 3D-s, és a helikoptermodellezést sportrepülésként űző fiatal és idősebb generációhoz tartozó pilóták.

De nem csak a megjelentek létszáma volt kellemes meglepetés, hanem az is, ami a repülőtér kijelölt biztonsági zónájában történt. Például itt emelték a levegőbe a gépeiket Magyarország jeles, a sport élvonalához tartozó 3D pilótái: Nagy Krisztián (Egodrift márkapilóta), Tóth Tamás (Pásztori RC Heli Team); a „nagy öregeket” képviselő Baranyi „Krisz” Krisztián és Szakács Zoltán; a valamivel „fiatalabb” helis’ nemzedék tagjai: Balogh Barna (HKCSH), Erberling Ferenc, Szűcs András és Nagy István (HKHCS), no és a rendezvény legidősebb helikopter pilótája: Horváth Miklós, alias Miki bácsi is.

Mindenki a saját tehetségéhez, felkészültségéhez, tudásához mérten nyújtott kétségtelenül kiváló teljesítményt, a különböző típusú és osztályú RC helikopterekkel. Az egymástól különbözőség, az, hogy nem volt két egyforma repülési stílus és program, kellemes lüktetést, izgalmas élményt keltett a nézőkben mindazzal összefüggésben, ami a levegőben történt. És nem csak odafent, hanem idelent a földön is, amikor a Tetris Challange fényképet készítettük, idehaza tán először az RC helikopteresek körében.

Nos, nem versenyezni, és nem is a tehetségünket fitoktatni jöttünk ide, hanem azért, mert régen láttuk egymást repülni, és hogy kitörő örömmel tapsoljuk meg a látványos, hátborzongatóan szép repüléseket, és szót váltsunk egyszerűbb, bonyolultabb technikai kérdésekről, s a nem kevésbé fontos sporttapasztalatokról.

Itt van az ősz, korán esteledik már, de az évadzáró pilótái mindvégig kitartottak. Kell ennél több? És találkozni fogunk ismét, ebben a körben, de akkor már az évadnyitó örömrepülésen, 2020 áprilisában.

Évadzáró örömrepülés Halásztelken