rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. október 31.

Spektrum iX20
Egy nagyon ígéretes rádióadó a Spektrum RC-től

A Spektrum RC a csütörtök délután jelentette be az új Android alapú iX20 rádióadót, ami a legnépszerűbb rádióadók igen erős versenytársa lesz. Számos érdekes funkciója és megoldása van, ráadásul még az ára sem igazán félelmetes magasságú.

Spektrum iX20

Ez az Android alapú intelligens, innovatív technológiákat alkalmazó a sorban második rádióadó az iX12 után, ami jóval feljebb lépett a technológiai ranglétrán, ami valóban a legnépszerűbb rádióadók versenytársává emeli.

Az iX20-nak óriási, 5 colos, majdnem 13 centiméteres, a mobilokban is használt Android operációs rendszer által vezérelt érintőképernyője van, ami már sok olyan ismert technológiát is alkalmaz, mint pl. a beszédfelismerés, s ezért a betűk begépelése sem minden esetben szükséges már. Az új technológia miatt sok más, általános szolgáltatás is elérhetővé válik. Konfigurálható és testre szabható, a nagy méretű és felbontású képernyő igen felhasználóbarát, mivel az összes paraméter az érintőképernyőn állítható be. A Spektrum végre mellőzi a rádióadóik egyik leggyengébb, a gyakori használat miatt keletkező hibaforrását, a menükereket is.

Maga a rádióadó valóban ergonomikus, és emlékeztet a JR adókkal közös gyökerekre. Az adó 1-től 4-ig az összes botkiosztást (Mode 1-4) támogatja és magában foglal számos kényelmi funkciót is. Az oldalain csúszásmentes gumi markolatok vannak. Az összes kapcsoló ráállítható a különböző funkciókra,és természetesen a bot feszessége és hossza is állítható.

Az új Spektrum iX20 20-csatornás rádióadó hátoldalán egy mikrókamera található, ami képes akár HD minőségű videófelvételeket is készíteni. Az integrált RF modul 2,4 GHz-en DSMX/DSM2 kompatibilis, és nem korlátozza a felhasználót a Spektrum RF rendszerre, ugyanis alternatív RF modulok használhatók a cross-fire csatlakozón keresztül. A WiFi, a Bluetooth, az USB-kapcsolatok integráltak.

A rádióadó ajánlott kiskereskedelmi ára 1 399,99 USD, azaz kb. 413.000,- HUF, ami nem csak a rádióadót tartalmazza, hanem a hordozó táskát, a nyakszíjakat, az alternatív, narancssárga színű markolatokat, és a matricákat is.

A teljes szolgáltatáslista a Spektrum RC honlapján olvasható. Véleményünk szerint, a rádióadók között jelenleg ez a rádióadó a „legtökéletesebb”.

Spektrum iX20