rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. november 6.

Részletek a Mikado Logo 800-ról
Kyle Dahl osztott meg néhány adatot az új modellről

Kyle Dahl kicsivel korábban posztolt néhány részletet az új Mikado Logo 800-ról a Scorpion Blogon. A helikoptert márciusban a Rotor Live-on mutatták be, és azt ígérik, hogy decemberben kiadásra kerül.

Részletek a Mikado Logo 800-ról
Mikado Logo 800 a levegőben / Fénykép: Kyle Dahl

Kyle Dahl írt a Scorpion Blog-on a helikopterről. A Mikado 800-as méretének a története mellett Kyle megírt pár részletet a modellről és annak jelenlegi helyzetéről is. Azt remélik, hogy a helikopter decemberben kiadásra kerülhet.

A helikopter a Logo 700 alapjain nyugszik, de több összetevőt megváltoztattak, hogy illeszkedjen a 800-as méret követelményeihez. A váz maga hasonlít a 700-as vázára, ugyanaz a műanyag megjelenés lesz, viszont az alsó fele nagyobb, hogy helyez biztosítson a nagyobb akkumulátor pakkok számára. A farokcső átmérője 30mm. A farokkihajtás ház fémből készül. És a kabin valamint a leszállótalp a 800-as mérethez igazodik.

810mm-es lapátokat és 130mm faroklapátokat lehet feltenni a helikopterre. A teljes felszálló súly körülbelül 6kg lesz a 14 cellás akkumulátorpakkot is beleszámolva.

Ahogy azt Mr. Dahl jelentette, a helikopter 1000 és 1900 között minden fordulaton nagyon jól viselkedik, és a méretei ellenére nagyon agilis és gyors.

A helikopter idén márciusban a Rotor Live-on volt látható először, és Kyle Dahl pár hete, október végén akció közben is megmutatta.