rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. november 12.

Hamarosan itt van a Gaui NEX6
A piacra dobási folyamat már az utolsó szakaszánál tart

A Gaui NEX6 RC heli’ igen érdekes koncepció, jelentős átalakítás nélkül lehet akár nitro vagy elektromos is. Idén júliusban debütált a Global 3D-n, és piacra kerülésének folyamata épp’ a végső szakaszához érkezett.

Hamarosan itt van a Gaui NEX6
További képek...

Ezt a helikoptert először a Gaui standon láthatták az érdeklődők, a nyári, hollandiai Global 3D hétvégén. A koncepció ugyanabba a modellbe „integrál” egy nitrós és egy elektromos RC helikoptert, s csak igen kevés alkatrészt kell kicserélni, ha a két konfiguráció közötti átalakításra kerülne sor. Azonban a főváz és a hozzá tartozó elemek is érintetlenek maradnak. Természetesen kivétel az elektromotor vagy a robbanómotor, és ezek szükséges tartozékai.

Amikor a helikopter erőforrása nitró motor, a motort a helikopter elülső részébe kell beépíteni, mint bármely más nitrós helinél. Amikor pedig elektromos modellként használjuk a Gaui NEX6-ot, akkor az elektromotort a főváz hátsó részébe kell telepítenünk, s ez esetben az akkumulátor a nitró motor helyét foglalja el.
Az árakat és az egyéb részleteket még nem tették közzé, és a modell még a központi Gaui üzletben sem kapható. Azonban a gyártó, néhány nappal ezelőtt, megváltoztatta a Facebook oldala borítóképét, s azóta több fénykép és egyéb információ is megjelent.

Arra kértük a Gaui-t, hogy áruljon el valamivel többet nekünk, mintegy támogatva ezzel a Gaui NEX6-al összefüggő, bővebb információkra éhes RC helikopteres nyilvánosságot.

Hamarosan itt van a Gaui NEX6