rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. november 13.

A Gaui NEX6 elkészült
Ár és részletek

A Gaui szerda délelőtt jelentette be, hogy az új NEX6 elkészült. A végső termék kissé különbözik a prototípustól, amit a Global 3D-n mutattak be, és a készlet is különbözik az eredetileg mondottól, viszont az alap koncepció ugyanaz maradt.

A Gaui NEX6 egy nitrós és elektromos model, nem túl sok alkatrészt kell cserélni ahhoz, hogy az egyes konfigurációk között váltsunk. A legnagyobb különbség az eredeti prototípussal összehasonlítva a motor helyében van. Eredetileg a motor a váz hátsó részében kapott helyet, de a végső változatban a motor előre került. 6 cellás konfiguráció esetén a motor ott van, ahol a nitrós motor is lenne, éppen az akkumulátor mögött.

Amikor a helikopter 12 cellás konfigurációban repül, a motor megfordul, mivel a második akkumulátornak kell az a hely, amit a motor használt. A helikopter nitróra is átállítható anélkül, hogy bármelyik oldallapot vagy fődarabot cserélni kellene.

Ahogy az ismert és ahogy minket a cég tájékoztatott: a kitet éppen most adták ki, de korlátozott darabszámban, így várható, hogy az első adag gyorsan eladásra kerül. A készlet 6 cellás konfigurációban érkezik. Az ára 499 dollár. A Gaui akkora szabadságot szeretne nyújtani, amekkorát csak lehet, így a doboz nem tartalmazza a lapátokat, és az elektromos összetevőket sem. Másik főfogaskerék, másik motortartó és más motorfogaskerék szükséges a 12 cellás konfigurációhoz, amely külön csomagként érhető el. A nitrós kellékek (ide értve a tankot, a motortartókat, a motorfedelet és pár egyéb darabot) szintén külön csomagként kerülnek értékesítésre.

A készlet listázása a Gaui üzletekben várhatóan hamarosan megtörténik.

A nitrós konfiguráció
Az elektromos kiépítés