rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2019. november 19.

Canberra Helifest 2019
Egy csodás hétvége sok résztvevővel

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Canberra Helifestet Ausztráliában. A legtöbb helyi csúcspilóta és pár másik pilóta a a világ egyéb részeiről élvezhette a Canberra Helifest Funfly-t, bár az időjárás okán egy kicsit hektikus volt . Számos márka képviseltette magát ezen a jól szervezett rendezvényen.

Canberra Helifest 2019
Canberra Helifest 2019 / Fényképek: Ozzy Mozzy / kattints a többiért...

A galériában

Ozzy Mozzy 140 képet töltött fel és osztott meg a Facebook-on ebben az albumban. Az itt levő galéria csak egy része azoknak a képeknek. Érdemes a teljes albumot megnézni.

A Soxos Australia, a Heli-Professional és a Zen RC Heli Specialist által támogatott rendezvényt a  Grace Grasslands tájvédelmi körzetnél, Canberra mellett tartották.

A pénteki napot rövidebbre kellet vegyék a rendezők, mert az erős szél és a szárazság tűzveszéllyel járt. Dennis Beilby beszámolt arról, hogy a szombat is hasonlóan végződött. Néhány igen látványos törés is történt szombaton, és a szél bizonyosan szerepet játszott bennük. Egy alkalommal volt egy-egy törés inden felszálló helynél, egymás után pár perc időkülönbséggel.

A hagyományos repülések mellett olyan pilóták, mint Simone Zunterer és Raquel Bellot, Jack Milsom és Rhys Wyatt, Josh Labita és Damon van der Linde, majd Raquel és Rhys párosban együttis is repültek.

Vasárnap a dolgok kicsit őrületesebbé váltak Dennis beszámolója alapján, a délutáni órákban a pilóták bladestop autorotációkat repültek, amelyek sikeresek voltak... vagy néha nem. A Helifest Ausztráliában most véget ért, de jövőre ismét visszatér.

Canberra Helifest 2019