rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2020. január 31.

Tron 5.5
Új márka érkezett a piacra

Egy új helikopter márka lépett be az RC helikopterezés piacára: Tron Helicopters. És az első modelljük hamarosan érkezik: Tron 5.5. Bár a márka új, a mögötte levő hozzáértés megkérdőjelezhetetlen.

Tron 5.5
Forrás: Tron Helicopters / kattintásra több nyílik...

A cég a Yintech vállalattal lépett partnerségre, amelyik azonban nem ismeretlen az RC helikopter iparban. Az egyik kulcsszereplője a projektnek Dario Neuenschwander, professzionális RC helikopter pilóta, a 2017-es év FPV drónvilágbajnoka. A projekt 2019-ben indult.

Az új modell, a Tron 5.5 egy 6-12 cellára tervezett 550-es méretű gép, amelynek az akkumulátor rekesze is igen nagy és gyors-kioldóval szerelt. A Tron Helicopters egy igen könnyű, de masszív felépítésű modellt ígér, amely az 5 mm-es motortengellyel rendelkező motorok széles skálájával képes működni. Nyolcszögletű farokcsövet kapott, amely nem igényel külön támasztást. A szíjhajtásos farok vezérléséről mini vagy normál méretű szervó gondoskodhat, mindezt egy szénszálas tolórúd segítségével. A főtengely hajtását motorfogaskerék és ferde fogazású főfogaskerék biztosítja. A ciklikus szervók mérete mini szervó, amely tipikusnak mondható ebben a helikopterméretben. A helikopter négy színváltozatban lesz elérhető: narancs-fekete, fekete-narancs, zöld-fekete, sárga-fekete.

A hosszabb távon egy 520-as átalakító készlet is elérhetővé válik a helikopterhez.

Retail price and dealers are not announced at the moment.

A kiskereskedelmi árak és a forgalmazók még nem kerültek bejelentésre. 

A Tron Helicopters azt tervezi, hogy a modellt március 14-én, Németországban, Iffezheimben, a Rotor Live 2020 keretében mutatják be, de feltételezzük, hogy ez a dátum a jelenlegi kínai járványügyi helyzet miatt változhat. Dario Neuenschwander korábban még azt mondta nekünk, hogy akkor tudják tartani a terveket, ha a virusmegelőző intézkedések nem változnak, és az ütemterv nem szenved el további csúszást.

Tron 5.5