rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2020. június 23.

NeXt CGM: új modellek és egy új gyakorlóminta
Az 1.659 verzió már elérhető

A NeXt CGM szimulátor legutóbbi, 1.659-es verziófrissítése megjelent és már letölthető. A NeXt felhasználók már megkapták a frissítési értesítést, de mi is van az új verzióban?

Először is, van benne egy új gyakorlóminta, az F3C zászlókkal együtt. És ezt nem csak úgy odavetítik, a zászlók fizikailag belekerültek a pályába, így amikor a helikopter eltalálja őket, azok fel fognak borulni. Teszteltük, és tényleg. Az F3C mintázat akkor igazán hasznos, ha a szimulátort VR sisakkal használjuk, például egy Oculus-szal, különben nehéz a távolságokat érzékelni. De VR szemüveggel igazán hasznos tud lenni az F3C manőverek gyakorlásához.

A frissítés a Mikado Logo 550SE-t szintén tartalmazza, és ezt a modellt Mirko Cesena állította be. A helikopter igen élvezhető ebben a beállításban, bár a piruett-sebessége nagyon magas, időbe kerül, mire az ember megszokja, ha korábban alacsonyabb piruett-sebességgel repült - vagy át is lehet állítani. A modell nagyon agilis, egy valódi 550-600-as helikopter érzését nyújtja. A tesztjeink alapján mentes a hibáktól, egyet sem tapasztaltunk a rövid tesztidőszak alatt.

Valószínűleg a leginkább várt kiegészítés az OMPHOBBY M2 helikoptere, a nagyon várt Logo 200 eredeti modellje. De a két rendszer közötti nagy különbség a flybarless rendszerben keresendő. Ennek nincs VBar vezérlője, és valóban, pont olyannak is érződik, mint akármelyik kisméretű helikopter. Ez egy valódi 200-250-es modell az összes elvárható viselkedéssel. A lendületi energiája alacsony, így a manőverek megrepülése gyakorlást igényel. A stabilitása szintén nem magas, amit a kisméretű rotorkör eredményez, és - természetesen - az autorotációs képessége közel nulla, amit a szimulátor jól vissza is ad. De ez egy nagyszerű játszómodell, és amennyiben a szimulátor a valóságot jól reprezentálja, a farkát is egész jól tartja még az erősebb manőverekben is.