rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2020. július 14.

Hírek a Mikado-tól Kyle Dahl előadásában
Logo 200, Glogo 690, 6.4 VBar Neo szoftver

Kyle Dahl éppen most érkezett meg hozzánk a Mikado legújabb izgalmas híreivel a Logo 200-ról, a hiányzó Glogo 690-ről és az új, 6.4-es VBar Neo szoftverről. És az összes hír nagyon jó és nagyon ígéretes is. Röviden: készülj a nyárra.

A COVID járvány a Mikado esetében is késleltette a projekteket, ahogy arról Kyle beszámolt az összes áprilisra, májusra tervezett projekt a nyárra, júliusra, augusztusra tolódott. Viszont ő most Németországban van, a Mikado-nál egyengeti az utakat a kiadásra váró termékek előtt.

Az első hír a Logo 200-ról szól: a helikopter a célegyenesben van, most fog megérkezni a széria szállítmány, ezt követően felkerül a VBar Neo mini változata az új szoftverrel együtt, néhány végső beállítás, majd a helikopter forgalomba is kerül - még augusztusban. A helikopterről is megoszt velünk néhány dolgot, például VTX lapátokkal és fémházas, fémfogaskerekes szervókkal lesz szerelve. Az első sorozat-gyártott darabok megérkeztek, átestek a minőség-ellenőrzésen és mindenben megfeleltek az elvárásnak. 

A második hír a VBar Neo 6.4-es szoftveréről szól. Sokat kellett rá várni, de az okot Kyle tisztázza: meg kellett várják az első termékpéldányokat a Logo 200-ból, hogy a a beállításokat véglegesítsék. Erre azért volt szükség, mert a 6.4-es szoftver a VBar Neo és a VBar Neo mini esetében is ugyanaz lesz, így addig nem tudott kijönni az új változat, amíg a Logo 200 meg nem érkezett. Ez a szoftver hamarosan elérhető lesz. Ha VBar Control rádiót használsz, akkor e-mail-ben, ha Touch rádiót használsz akkor pedig a rádión értesítésben fogod megtudni, hogy a szoftver mikor áll rendelkezésre, de ez nagyon hamarosan lesz.

A harmadik hír pedig a kissé eltűnt Glogo 690-ről szól. A második sorozat kiadása előtt megérkeztek az előszéria darabjai, amelyeket Kyle átnézett, és ami nem volt pontosan olyan, amilyennek lennie kellett volna, vagy változtatást igényelt, azokat a gyártással egyeztették. Ezek a változtatások ebben a pillanatban kerülnek végrehajtásra, amint a sorozat elkészül, a helikopter ismét elérhetővé válik a boltokban. Ez pedig augusztus körül várható.

Az utolsó hír sokat nem árul el, ez pedig az új "power system", amiről már volt szó márciusban, de ez a projekt jelentős csúszásban van, így a Mikado legkorábban augusztus végén fog tudni többet mondani róla. Addig marad a kíváncsiság.