rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2020. augusztus 16.

Heliwood 2020 Light
Kiemelkedő hétvége Halásztelken

Véget ért a Heliwood 2020 Halásztelken. Az idei rendezvény rendhagyó volt, mivel a COVID-19 árnyékában került megrendezésre, így nagy hírverést sem kapott a rendezvény és a szponzorokat is mellőzni kellett, mivel a szervezők még azt sem tudták garantálni, hogy egyáltalán megtartható a rendezvény - egyet kivéve...

Heliwood 2020 Light
Fényképek: Bogdán Zsuzsanna

Ez az egy támogató viszont lehetővé tette, hogy a rendezvény mégis kiemelkedő módon valósulhasson meg: Halásztelek város önkormányzata a helyi Polgárőrséggel karöltve állt be a rendezvény mögé, így igencsak színvonalas módon kerülhetett megrendezésre az idei, családias Heliwood. Az infrastruktúrát és az étkezést a város biztosította, a napi folyamatos ellátásról pedig a szomszédos Német Ferenc Sportcentrum büféje gondoskodott. Mindenkinek nagy elismerés jár. A város polgármestere Szabó Tibor egy délutánt töltött el a rendezvényen. A polgárőrség folyamatosan jelen volt, így a biztonság folyamatosan garantált volt, munkájukkal a rendezvény zökkentőmentes lebonyolításában is komoly szerepet játszottak.

Ami pedig a résztvevőket illeti, külön elismerés, hogy annak ellenére jelentek meg igencsak sokan, hogy ez a Heliwood szinte sehol nem került meghirdetésre. Szombat délutánra megtelt a kijelölt parkoló, a repülések pedig szombaton a kezdéstől a szombat délutáni viharral egybekötött étkezésig folyamatosak voltak, egyetlen perc szünet nem volt.

A nemzetköziség hiányát a külföldről is idelátogató magyarok pótolták, így az Egyesült Királyság mellett Németország, Ausztria is képviseltette magát, az élő közvetítéseket pedig a korábban itt járt külföldi pilóták is követték. Filip Ban nagyon sajnálta, hogy nem lehetett jelen. 

Magyar részről minden résztvevő nagyon jól érezte magát, az idei családias Heliwood pedig mindenkinek nagyon tetszett. 

Az időjárás többé-kevésbé kegyes volt, szombaton csak a megerősödő délutáni szél zavart be egy rövid időre, a vasárnapot meg egy rövid zivatar szakította meg kora délután. Törésből szerencsére összesen három jutott, egy szombatra és kettő vasárnapra. 

Miklós Attila ismét eljött a HA-NGA Schweizer 300-as helikopterével, rövid bemutatót követően leszállt a Heliwood-on és szinte egész szombatra maradt, azaz a zivatar előtt (ami végül elkerülte a rendezvényt) indult csak vissza Fertőszentmiklósra. Az érkező vihar ellenére azért távozáskor is tartott egy rövid bemutató repülést. Amíg a Heliwood-on jelen volt, szívesen megmutatta az "igazi" helikoptert az érdeklődőknek.

A rendezvény legfiatalabb pilótája, Bogdán-Szabó Dániel volt (aki azért apával repült), aki mindösszesen 4 éves lesz, a legidősebb pedig a rendezvény főszervezője, Horváth Miklós volt, aki nemrég töltötte be a 67. életévét. A hölgyeket Bogdán-Szabó Antónia, azaz Toncsi képviselte.

Annak ellenére, hogy a Heliwood 2020 nem volt széles körben meghirdetve, nézők is érkeztek a két nap folyamán.

A várost képviselő Polgárőrséggel a rendezők pedig megállapodtak, hogy lesz Heliwood 2021 is, remélhetőleg már COVID-19 akadályok nélkül. 

Heliwood 2020 Light