rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2020. december 18.

A Gatwick drón incidens
Két éve ezen a napon...

2018 december 19 estélyén egy új korszak robbant be a médiában: a drónoktól való félelem korszaka. A történelemben először, egy nemzetközi repülőtér majdnem három napra leállt a drónok miatt. A titok máig nem megoldott, sem gyanúsított, sem azok a drónok nincsenek meg.

A Gatwick drón incidens
London Gatwick Airport

Felejthetetlen volt, a világ médiája ettől az incidenstől volt hangos. Több mint százezer ember rekedt a repülőtéren, 170 alkalommal jelentettek drónokat. Tudtuk, hogy valami örökre megváltozott. 

A nyomozás még tartott, további észleléseket jelentettek, amikor rendkívül érzelmes vita robbant ki a brit parlamentben. A képviselők az egész közösség megbüntetése mellett döntöttek, mert valakinek mindig fizetnie kell. És a közösségünk kapta a számlát. És még most is fizetünk, mert ott volt a bizonyíték: RC modellek képesek megbénítani egy egész repülőteret. Szigorú korlátozásokat, Flyer ID-t, Operator ID-t, kompetenciatesztet, szigorúbb korlátokat kaptunk, megmondták hol és hogyan repülhetünk annak ellenére, hogy a hagyományos modellezésnek több mint száz éves, nagyon biztonságos múltja volt. Tudatában vagyunk, hogy ezeket a szabályokat egyébként is bevezették volna, köszönhetően a bevásárlótáskáknak, a sok vakmerő, tudatlan játékdrónosnak, csak valószínű, hogy az incidens hiányában enyhébb formában.

Nem szabad elfelejteni, hogy a BMFA, SAA, LMA és egyéb szövetségek emberei sokat harcoltak azért, hogy a szabályozás egyszerűbb legyen, végül elérve, hogy a szabályozás nem jó, csak alkalmazható legyen a mindennapokban. De több mint száz éves szabadság után a közösség láncra került. Nyilvánvalóan a szabályok a rossz szándékú embereket bármiben is megakadályoznának, csak a szabálykövető modellező élete lett nehezebb. 

Az egész nyomozás mintegy 800 ezer fontba került és másfél évig tartott: semmit és senkit nem találtak. Egy szerencsétlen pár került vád alá, de bizonyítékok hiányában a letartóztatásukat követően elengedték őket. Azóta se gyanúsított, se gyanúsítás, se bizonyíték nincs. Még szomorúbbá teszi a történteket, hogy mindez a Lockerbie katasztrófa 30. évfordulóján történt, a Gatwick-i járatok ezreit a földre kényszerítve. 

A kérdések megválaszolatlanok maradtak. Kés és hogyan tudott egy nemzetközi repülőteret blokkolni majdnem három napig? Egyáltalán volt ott akárki is, vagy csak egy fedősztori volt az egész - ezt gondolják az összeesküvés-hívők - egy rendszerhibához, ami milliókba került volna a repülőtérnek? Ki tudott nyerni az incidensen és annak következményein? Mi volt a motiváció? Egy bemutatója volt a drónmegelőző rendszer szükségességének? Csak egy tömeghisztéria volt, ami töbszörös téves jelentés eredményezett?

Továbbra sem világos, hogyan történhetett 170 jelentett észlelés, több tízezer ember, speciális erők, médiamunkások mellett, és egész idő alatt nem készült egyetlen videófelvétel vagy egyetlen fénykép sem legalább egy drónészlelésről.