rchelicopterhub.com / rchelicopter.hu
2021. március 11.

A legújabb Futaba rádióadó: 16IZ
Megfizethető adó-vevő kombináció

A legújabb Futaba rádió lassan mindenhol elérhető. Ez a termék egy a Futaba megfizethető modelljei közül, amit helikopterekhez és repülőgépekhez terveztek, 16+2 kapcsoló csatornával szereltek, támogatja a T-FHSS, S-FHSS és FASSTest kommunikációt.

A legújabb Futaba rádióadó: 16IZ

Az adó egy 16 lineáris és két kapcsoló csatornával rendelkező modell. Egy nagyméretű, 4,3 collos, széles betekintésű érintőképernyőt kapott, és egy többszörös kiegészítőtartóval is rendelkezik, amelyhez M3-as csavarral extra kiegészítőket lehet rögzíteni. 

Az adó támogatja a hallható telemetriát, vagyis amikor a pilóta repül, hanggal is közli a legszükségesebb adatokat. Rezgéses visszajelzést szintén építettek az adóba.

A Futaba 16IZ Type-C USB csatlakozóval ellátva játékvezérlőként is kapcsolódhat a számítógéphez.

Az adó kompatibilis a FASST (nem az európai változat), a FASSTest, az S-FHSS és T-FHSS kétirányú technológiákkal. SD kártya fogadására képes, ezzel biztosítva a beállítások áttelepítését és azok mentésének lehetőségét. A rádióadó ára változó, az R7108SB vevővel érkező változatáért 700 dollárt kérnek az Egyesült Államokban (adók nélkül), 700 euró körül mozog az ára Európában (adókkal). 

A rádióadót 100mW-os rádióteljesítménnyel látták el. Ugyan a FASST Multi és a FASST 7CH támogatott lenne, de ezek a kapcsolatok a nagyon szigorú európai szabályok miatt Európában nem elérhetők. Az S.BUS 2 szintén támogatott.

English manual for the Futaba 16IZ transmitter in PDF format.

A legújabb Futaba rádióadó: 16IZ